BNR, rezervele valutare in cadere!

BNR, rezervele valutare in cadere!

0 81

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei /BNR/ au scazut in luna octombrie cu 1,42 miliarde euro, de la 33,62 miliarde euro la finele lunii septembrie la 32,19 miliarde euro, potrivit datelor publicate marti de BNR.
Cresterea in luna septembrie a rezervelor valutare cu circa 1,1 miliarde euro si scaderea acestora in luna octombrie cu 1,4 miliarde euro exprima variatiile ratelor de schimb ale dolarului american, lirei sterline si yen-ului japonez fata de euro si fluctuatiile fluxurilor de capital cu impact asupra rezervelor minime obligatorii in valuta ale institutiilor de credit, precizeaza BNR.

In cursul lunii octombrie au fost inregistrate intrari de 383 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, si iesiri de 1,81 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, plati din contul Comisiei Europene si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,092 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 octombrie 2011 au fost de 36,29 miliarde euro, fata de 37,64 miliarde euro la 30 septembrie 2011.

Platile scadente in luna noiembrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 292 milioane euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.