BNR: Punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur e și o...

BNR: Punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur e și o formă de răspândire a unor informații false

0 146

Nu este pentru prima oară când cand purtătorul de vorbe al BNR, Dan Suciu, urmând exemplul celebrului Adrian Vasilescu (acum „doar” consilier personal al guvernatorului pensionar Mugur Isărescu) vrea sa ne prostească sau să ne manipuleze.
Acesta face un apel către toți cei care abordează subiecte legate de rezerva internațională a României să consulte documentele oficiale ale băncii, pentru a avea la dispoziție informații detaliate în legătură cu această temă, arată purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, într-un răspuns adresat europarlamentarului ALDE Norica Nicolai. Adică nu avem voie să căutăm și alte surse de informare ci doar să înghițim ca pelicanii tot ce vrea el și cei care-l plătesc.

”Punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur sau a rezervei internaționale a României nu este doar un semn de ignorare a realității, de sfidare a logicii economice și a practicilor prudențiale internaționale, ci o formă de răspândire a unor informații false”, se arată în răspunsul BNR. Reamintim că Norica Nicolai a declarat, cu puțin timp în urmă, la Bistrița, că modificările la legea BNR au fost create de lipsa de transperență a BNR și i-a cerut lui Mugur Isărescu să ofere informații despre plasarea externă a aurului României.

Dan Suciu

BNR mai transparent decăt o gaură neagră!
”Rapoartele anuale ale băncii, prezentate public începând cu anul 1991, au prezentat în detaliu, în capitole separate, situația rezervelor internaționale ale Românei și, în cadrul acestora, administrarea rezervei de aur. De mai multe ori în această perioadă, BNR a prezentat public rapoarte speciale privind rezervele internaționale ale României.Ultimul Raport anual, aferent anului 2017, depus la Parlamentul României în iunie 2018, are un capitol dedicat – Administrarea rezervelor internaționale (pag. 160 – 167)”, mai arată BNR.
Pe parcursul acestor pagini sunt prezentate operațiunile specifice legate de administrarea rezervei (compoziția valutară, tipurile de operațiuni, limitele de expunere etc.) și modul de realizare a obiectivelor strategice. În acest raport există și un capitol special despre Evoluția stocului de aur în perioada 1990 – 2017 (pag. 167 – 178), care prezintă sintetic toate detaliile legate de evoluția rezervei internaționale de aur în această perioadă.
BNR reamintește că transferul părții din rezerva de aur în contul de aur deținut de BNR la Banca Angliei s-a făcut în perioada aprilie 1999 – martie 2002 cu informarea în prealabil a autorităților statului (președinție, guvern, parlament).
”În consecință, a acuza lipsa de transparență a Băncii Naționale a României în privința acestui subiect înseamnă pur și simplu ignorarea documentelor oficiale puse în fiecare an la dispoziția autorităților statului și publicului larg. Ultimul raport anual al BNR se găsește pe site-ul băncii , ca de altfel toate celelalte rapoarte anuale din ultimii 10 ani.

Doamna europarlamentar Norica Nicolai nu trebuie decât să le consulte pentru a avea toate răspunsurile la întrebările pe care le-a ridicat public. Așa cum am mai menționat cu alte ocazii, tot pe site-ul băncii se găsesc și alte materiale explicative în privința administrării rezervei de aur.
BNR face un apel către toți cei care abordează subiecte legate de rezerva internațională a României să consulte documentele oficiale ale băncii, pentru a avea la dispoziție informații detaliate în legătură cu această temă. Punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur sau a rezervei internaționale a României nu este doar un semn de ignorare a realității, de sfidare a logicii economice și a practicilor prudențiale internaționale, ci o formă de răspândire a unor informații false. BNR este o instituție care face parte din Sistemul European al Băncilor Centrale (SEBC) din 2007 și respectă cu strictețe toate procedurile internaționale de verificare și auditare contabilă.

În consecință, situațiile financiare ale BNR, inclusiv cele privind rezervele de aur, sunt audiate (controlate) de o firmă de audit internațional, pe baza standardelor internaționale recunoscute.
Pe baza acestor verificări și evaluări, BNR își poate îndeplini atribuțiile prevăzute de lege, inclusiv cele de garant al obligațiilor externe ale statului român și ale convertibilității leului care fac posibile plățile internaționale publice și private ale României.”, conchide Dan Suciu

Este evident că s-a produs un mare deranj la nivelul cercurilor de interese care-l susțin pe Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de pe planetă, dacă s-a ajuns să se susțină că: „punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur e și o formă de răspândire a unor informații false”.

După cât rău a făcut țării aceasta structură denumită BNR, în ultimele trei decenii s-ar impune rapid înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Aceasta comisiea ar trebui sa fie dublată cu o anchetă din partea DIICOT sau a PARCHETULU GENERAL, care ar trebui să se sesizeze din oficiu, pentru a clarifica toate aceste acuzații aduse conducerii BNR.

Vlad T.

Nota
Pentru a va lamuri cine este Mugur Isărescu și cine l-a pus la conducerea BNR vă invităm să urmăriți filmul de mai jos.
Multumim dnei Claudia Mesea Paraschivescu și echipei de la DescoperaTOT Teorii si Mistere.


https://www.youtube.com/watch?v=reK9wCtxVrc

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.