BNR cu rezerve – romanul cu saracie

BNR cu rezerve – romanul cu saracie

0 158

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 596 milioane euro in septembrie, la 28,33 miliarde euro, dupa intrarea celei de-a doua transe de la FMI, iar romanii, cei multi – talpa tarii sunt tot mai saraci.
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la finele lunii septembrie la 28,33 miliarde de euro, cu 596 milioane de euro mai mult decat la finele lunii august, potrivit datelor bancii centrale. Cresterea rezervelor valutare s-a datorat unor intrari de 2,57 miliarde de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 1,98 miliarde de euro.
Intrarile au fost reprezentate de transa a doua aferenta acordului stand-by cu FMI, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, cresterea cotei aferente Romaniei prin alocarea de DST efectuata de FMI, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale.
In acelasi timp, iesirile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene, impactul deprecierii dolarului american fata de euro, amplificat de ponderea mare a dolarului in structura valutara a rezervelor.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,27 miliarde de euro.
Rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, au ajuns la finele lunii septembrie de 30,61 miliarde de euro, fata de 29,95 miliarde de euro la finele lui august.

Platile scadente in luna octombrie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 87 milioane de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.