BNR conteaza pe rezerve !

BNR conteaza pe rezerve !

0 91

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut, in luna septembrie, cu 101 de milioane euro, depasind in premiera nivelul de 26 de miliarde euro, a anuntat, miercuri, banca centrala.
BNR a inregistrat, in septembrie, intrari la rezerva valutara de 1,12 miliarde euro, reprezentand in principal modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.
In aceasi luna, iesirile de la rezerva valutara au insumat 1,02 miliarde euro, rezultate din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si precum si altele.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut cu 115 milioane euro, la 2,08 miliarde euro. Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au urcat la 28,1 miliarde euro, de asemenea un nou record.
Platile scadente in luna octombrie 2008 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, insumeaza 46 milioane euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.