BNR cere judecarea in libertate a lui Maior

BNR cere judecarea in libertate a lui Maior

0 117

Colegii lui Dorin Lazar Maior ii sar in ajutor. Presedintele Consiliului National al Blocului National al Revolutionarilor (BNR), Mircea Bucur, a cerut ca Maior, fostul presedinte al BNR, arestat pentru santaj, sa fie judecat in stare de libertate.


Bucur a precizat ca, in urma sedintelor pe care asociatiile revolutionare din zona Ardealului le-au avut in ultima perioada, s-a constatat ca suspendarea lui Maior din functia de presedinte a BNR nu este conforma cu statutul BNR. Potrivit lui Bucur, Maior „nu e pericol social si poate fi judecat in libertate”, o delegatie a BNR solicitand, in cadrul sedintei de marti a Comisiei parlamentare a revolutionarilor ca Dorin Lazar Maior sa fie judecat in stare de libertate, acesta aflandu-se in arest din decembrie 2006.


Bucur a mai spus ca suspendarea lui Maior nu a fost facuta conform statutului asociatiei, precizand ca acesta ar fi inca presedintele BNR. „Am avut cateva sedinte in mai multe regiuni ale tarii, la Sibiu, Alba Iulia si Deva. Am ajuns la concluzia ca suspendarea lui Maior nu e statutara. Suspendarea se face de Congres, la propunerea Consiliului. Asa ca Maior nu e suspendat din functia de presedinte executiv al BNR”, a afirmat Mircea Bucur.


Dorin Lazar Maior a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii decembrie sub acuzatia de santaj, dupa ce fusese retinut, impreuna cu un complice, Ovidiu Tition, fiind cercetat in stare de arest.


Cei doi au fost prinsi in flagrant delict, fiind acuzati de santaj. Conform unor surse judiciare, Maior si complicii sai ar fi cerut cate zece miliarde de lei vechi de la doi patroni de firme din Brasov, dupa ce acestia ar fi obtinut ilegal credinte de la o banca.


Maior a fost suspendat din functia de presedinte al BNR in 13 ianuarie, cand George Costin, vicepresedintele BNR, a precizat ca, potrivit articolului patru din statutul asociatiei, orice ocupant al unei functii de conducere care este cercetat se suspenda pe perioada anchetei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.