Blugi verzi, prietenosi cu mediul inconjurator

Blugi verzi, prietenosi cu mediul inconjurator

0 78

Fiecare produs comercializat pe piata mondiala are o varianta „verde”, adica una ecologica, prietenoasa cu mediul. Fie ca este vorba de fructe, branzeturi si alte elemente, fie ca ne gandim la obiecte de vestimentatie, masini, etc., toate trebuie sa se incadreze in noua tendinta mondiala prin care se incearca protejarea Planetei prin toate miljloacele.
Asa se face ca traditionalii blugi au si ei acum o varianta „verde”.
Fabricantii de bluejeans incep sa se orienteze spre materiale reciclabile.
Producatorii au inceput fie sa introduca in material fibre extrase din sticle de plastic, fie sa transforme traditionalul bumbac direct in hartie si carton.
Cei peste 64 de expozanti care au participat la salonul international „Denim by Premiere Vision“, deschis in perioada 3-4 decembrie la Saint-Denis, in apropiere de Paris, au afisat preocupa ri ecologiste inca discrete in industria foarte poluanta a bumbacului.
Potrivit AFP, una dintre firmele care pun accent pe reciclare este Hellenic Fabrics, care produce un material textil hibrid, un amestec de bumbac si plastic recuperat din sticle folosite.
Bumbacul, cultivat in Grecia, reprezinta 63% din compozitia noului material, restul fiind fibre de masa plastica din sticle colectate in special din Asia, a precizat Panos Sofianos, seful diviziei cercetare-dezvoltare a Hellenic Fabrics. Sofianos a adaugat ca materialul in cauza este un produs „de nisa“, care pentru moment este mai scump cu „aproximativ 10%“ decat docul clasic utilizat la fabricarea blugilor.
Progresele tehnologice ale industriei nu sunt marcate numai de reciclare si de dezvoltarea unor materiale hibride, ci si de asimilarea unor inovatii din industria textila, precum micro-incapsularea.
Gratie acestei metode, Hellenic Fabrics produce un tip de blugi care hidrateaza pielea prin intermediul unor substante inglobate in fibre. „Functioneaza ca o crema hidratanta, precum cele cu aloe vera“, afirma Panos Sofianos. Potrivit etichetei, „blugii-crema“ contin vitamine si uleiuri esentiale, efectul hidratant mentinandu-se dupa mai multe spalari, aproximativ zece, a adaugat Sofianos.
Producatorii de blugi au adoptat si alte metode de fabricare a materialului pentru a obtine efectul de „atingere usoara“, amestecand in bumbac alte fibre naturale nobile, precum casmirul sau linarita.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.