Blocajele de carduri ii afecteaza deopotriva pe pacienti si medici

Blocajele de carduri ii afecteaza deopotriva pe pacienti si medici

0 331

Cardul de sanatate s-a imbolnavit din nou. Sistemul implementat pentru a facilita serviciile medicale s-a blocat inca o data marti dimineata, ceea ce a facut ca la usile cabinetelor medicilor de familie sa se formeze din nou cozi

Cardul de sanatate s-a imbolnavit din nou. Sistemul implementat pentru a facilita serviciile medicale s-a blocat inca o data marti dimineata, ceea ce a facut ca la usile cabinetelor medicilor de familie sa se formeze din nou cozi. Pacientii au fost nevoiti sa astepte mai bine de o ora pentru a putea sa-si ia retetele.
In varsta si bolnavi, pacientii care s-au simtit rau sau care au avut nevoie de retete au avut din nou de asteptat la cabinetele medicilor de familie. Sistemul informatic care gestioneaza datele medicale a avut din nou probleme iar defectiunea a dat peste cap activitatea din cabinete. Oamenii sunt suparati ca sunt plimbati pe drumuri si trebuie sa astepte.
Medicii spun insa ca unii pacienti renunta sa astepte pe la usile medicilor si-si cumpara singuri medicamentele, daca medicii ii cheama sa revina abia peste 4-5 zile sa le regleze retetele.
Nu numai pacientii pierd timpul. Si medicii, pentru ca nu pot elibera retete, sunt nevoiti sa le valideze dupa program, daca vor sa-si ia banii pentru prestatii.
Daca marti sistemul a picat doar pentru scurt timp, au fost zile cand nu s-au putut prescrie retete chiar si 4 sau 5 ore.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.