Blestemul lui Geoana vine cu All’Italia

Blestemul lui Geoana vine cu All’Italia

0 179

Singura dilema a italienilor asupra felului in care i-ar trata acum pe romani este cumplit de simpla si de dureroasa. Chimic sau chirurgical? se intreaba peninsularii, inca indecisi asupra felului de castrare care le-ar sta mai bine violatorilor romani care au facut ravagii in suburbiile Italiei. Faptele abominabile savarsite de catre conationalii nostri in patria de adoptie au trezit un val de manie populara – extrem de legitima, de altfel – pe strazile oraselor italiene. Italianul de rand, ale carui fiice sunt violate de scursorile romane, nu-i mai suporta pe imigrantii mioritici, tigani sau nu, aciuati sau nu in taberele de nomazi de la periferia localitatilor. Strada se revolta deopotriva impotriva actelor subumane comise de declasati romani dar si a ineficientei actiunilor derulate de catre autoritatile italiene. Intreaga Cizma se arcuieste tensionata, pregatita sa traga un sut naprasnic in dosul celor aproape doua milioane de imigranti romani care lucreaza, fura, violeaza ori ucid acolo.
Daca nu e nici o mirare ca reactiile comunitatii se exprima umoral, clasa politica din Italia se lasa purtata de aceleasi afecte joase cand glasuieste oficial. Castrarea violatorilor, propusa initial de extremistii nationalisti italieni, castiga tot mai multi partizani din randurile temperatilor. Europarlamentarul Alessandra Mussolini, nepoata mult mai celebrului dictator Benito, propune, nici mai mult, nici mai putin decat revizuirea Tratatului Schengen in baza caruia are loc libera circulatie in tarile Europei si interzicerea accesului barbatilor romani in Italia. (Blonda politiciana nu are, desigur, date despre abundenta demografica in randul tiganilor. Altminteri ar sti ca e de-ajuns o piranda fertila sa le umple taberele clandestine cu puradei care, pe de-asupra, ar veni pe lume italieni gata, cu toate drepturile anexe).
Nu neaparat din zona asta vine pericolul pentru romanii onesti din Italia, fãrã vreo vina ca au aceeasi nationalitate cu a otrepelor puse pe jaf, crime si violuri. Clasa lor politica este la fel de duplicitara ca si a noastra; daca informatiile publicate de un cotidian central sunt corecte, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, insusi omul pus sa aplice masurile impotriva imigratiei ilegale, a avut angajati cativa clandestini romani fara acte. Un caz tipic de ipocrizie guvernamentala, care condamna in agora imigratia ilegala iar acasa exploateaza chiar munca celor pe care s-a angajat sa-i expulzeze.
Reactiile oficialilor romani sunt din aceeasi colectie de gesturi false; daca omologul roman al lui Maroni nu raspunde, ocupat fiind pana peste cap cu faradelegile mioritice de la mama lor, o face in schimb ministrul de Externe. E miscator ca Diaconescu ii someaza pe italieni sa faca distinctia intre romanii buni si aia rai, dar sa recunoastem pozitia ingrata a sefului diplomatiei romanesti, pus sa pledeze cauza unor cetateni provenind ca si el dintr-o tara mustind de interlopi si faptele lor.
Primejdia vine tot din partea strazii, dominata de instincte, chiar daca unele dintre ele au oarece acoperire. Alaturi de castrare se propune tot mai insistent infiintarea caraulelor cetatenesti, un soi de garzi patriotice neinarmate, care sa patruleze teritoriile de competenta, sa vegheze la respectarea ordinii si sa incerce prevenirea faptelor antisociale. Chiar si in calitate de instalator sau zidar roman onest, e greu sa-ti justifici apartenenta la natia romana in fata parintilor unei fete violate sau ucise, care ti-ar cere socoteala pentru faptele comise de conationalii tai.
Dac-as fi prapastios, as crede ca s-a-mplinit blestemul lui Geoana, ironizat cumplit si pe bunã dreptate pentru aberatiile logoreice despre cei 25.000 de euro pe care statul roman generos i-ar fi pus in mana emigrantilor intorsi din strainataturi sub guvernarea PSD. Daca va trece propunerea Alessandrei Mussolini ca Italia sa-i expulzeze automat pe infractorii romani in loc sa-i intemniteze in Cizma, s-ar putea ca statul roman sa iasa chiar mai prost decat in scenariile lui Geoana daca va trebui sa plateasca incarcerarea pentru toti nenorocitii cu cazier gras pe care italienii o sa ni-i imbarce in All’Italia cu destinatia Bucuresti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.