Blejnar, fostul sef al ANAF, inca un dosar!

Blejnar, fostul sef al ANAF, inca un dosar!

0 115
Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar a fost audiat, miercuri dimineata, de procurorii DNA in dosarul in care este cercetat, alaturi de Codrut Marta si Viorel Comanita, pentru ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, un grup infractional acuzat de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, anunta Mediafax. Sorin Blejnar a fost citat la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat si pentru ca procurorii sa ii prezinte rezultatele unei expertize financiar-contabile facute in acest caz.
La iesirea din sedul DNA, unde a stat aproximativ o ora, Sorin Blejnar a reafirmat ca nu are legatura cu gruparea de evazionisti. Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori, in perioada mai 2011 – iulie 2012, George Guliu, Dumitru Chirvasitu, Andrei Florin Juganaru, Radu Nemes si Dana Nemes ar fi constituit si coordonat o grupare infractionala organizata prin initierea unui amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorina care au fost comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 de euro, reprezentand accize si TVA neachitate.    Dosarul de la Brasov
Sorin Blejnar este cercetat, alaturi de fostul sau sef de cabinet Codrut Marta, si intr-un alt dosar, de catre procurorii DIICOT Brasov, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna. In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de aproape 22 de milioane de lei.  
Disparutul Marta nu fuge de procurori Blejnar a vorbit si despre fostul sau sef de cabinet Codrut Marta (dat disparut din 25 mai si dat in urmarire internationala din 30 mai – n.r.), cercetat alaturi de el in acest dosar, spunand ca acesta nu fuge de procurori, ci este posibil sa fi fost rapit sau ucis, insa a subliniat ca acest lucru poate fi stabilit doar de anchetatori. El a precizat ca spera sa nu fie adevarate aceste suspiciuni, dar atunci cand disparitia unui om este anchetata de Sectia de urmarire criminalistica, "te gandesti la orice": "Era in Romania cand a disparut", a mai spus Blejnar.  

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.