Blaga nu mai e ministrul Internelor

Blaga nu mai e ministrul Internelor

0 52

Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea decretului prin care Blaga a fost numit la MAI
Ieri, Curtea de Apel Bucureºti a admis actiunea social-democratului Dan Nica si a decis suspendarea executarii decretului prezidenial prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar pana la pronuntarea unei decizii pe anularea decretului.
Astfel, CAB a decis, ieri, sa respinga cele trei excepþii invocate de catre Administraþia Prezidentiala, respectiv exceptia lipsei de interes, exceptia calitatii procesuale pasive a Administraþiei Prezidentiale si exceptia inadminisibilitatii acþiunii si sa admita actiunea lui Dan Nica prin care s-a cerut suspendarea decretului prezidential prin care Blaga a fost numit in fruntea MAI.
Decizia nu este definitive si poate fi atacata cu recurs.
La termenul de vineri, 20 noiembrie, al procesului, reprezentantul Administratiei Prezidentiale a invocat trei exceptii pe cererea de suspendare formulata de Dan Nica.
Astfel, a fost invocata lipsa calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale, consilierul juridic al institutiei argumentand ca decretul contestat a fost emis de presedintele Romaniei si nu de Administratia Prezidentiala.
O a doua exceptie invocata de Presedintie a fost cea a lipsei de interes, consilierul juridic sustinand ca efectele decretului contestat s-au epuizat deja, avand in vedere ca respectivul document prevedea ca Blaga este numit ministru interimar pe o perioada de 45 de zile, perioada care a trecut.
A treia exceptie invocata, cea a inadmisibilitatii actiunii, a fost invocata de reprezentanta Adminsitratiei Prezidentiale, care a spus ca nu este de competenta instantei de contencios-administrativ sa judece un conflict constitutional intre puterile statului. De asemenea, pe fondul cauzei, consilierul juridic a cerut respingerea actiunii formulate de catre Dan Nica.
Avocatul care l-a reprezentat in instanta pe fostul ministru a cerut respingerea celor trei exceptii invocate, admiterea actiunii asa cum a fost formulate si, in consecinta, suspendarea decretului prezidential prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.