Blaga latra, caravana USL trece de sfarsitul lumii

Blaga latra, caravana USL trece de sfarsitul lumii

0 130
Poate v-ati amuzat copios pe seama panicatilor de sfarsitul lumii. Ati ras probabil de sectantii distrusi care s-au baricadat intr-o vila inchiriata la Paltinis, unde au acoperit geamurile cu folii contra radiatiilor si au umplut beciul cu cartofi si bidoane de apa. De tampitii care s-au retras in munti sa scape de prapadul de jos, in speranta ca vor repopula apoi planeta cu samanta lor salvata de la extinctie.
Din lotul astora a facut parte si buldogul Vasile Blaga, citind in Parlament un discurs apocaliptic pe tema instalarii Cabinetului Ponta 2. In ciuda primei impresii, problema majora a lui Blaga nu sunt falcile. Omul e inadecvat. E lent si defazat. Penibilul deplin e dat de faptul ca exprima intreaga tagma a democrat-liberalilor lasati pe dinafara de alegerile din 9 decembrie. Raschirat pe picioarele sale scurte si musculoase, buldogul Blaga trage cu coltii de-amboulea hais, cand guvernul si parlamentul au luat-o ireversibil cea.
De cand cu pacturile si acordurile de taina semnate cu USL, Traian Basescu a intrerupt si el seria mesajelor sibilinice de la Cotroceni. Alea suspectate de toata lumea ca ar trada cartile pe care seful statului le mai are in mana. Pokerul cu Guvernul s-a terminat iar USL si-a tras deja potul de pe catifeaua verde. Sub masa a fost uitat legat cuminte doar buldogul Blaga, ramas sa latre a pustiu. Basescu nu mai face zgomot. Gesturile domniei sale sunt acum silentioase. Mitocanesti, e drept, dar pline de talc, asa cum a fost refuzul de a da mana cu 4 ministri ai Guvernului Ponta la procedura de investitura. Mesaje mai limpezi si mai eficiente decat un latrat dogit la luna.
Amatorii in decriptari se pot delecta cu o intrebare. Baietii astia neagreati stiau dinainte ca seful statului n-o sa le intinda mana? Nu c-ar conta prea mult, dar s-au scutit de penibilul de a ramane cu mana si un zambet tamp suspendate, cum a patit ministrul de externe de jenanta amintire Andrei Marga. Le face Base un semn cu ochiul in timp ce ii priveste apropiindu-se? Sa fi avut Oprea constiinta incarcata de lestul tradarii? Mici intrebari pentru sfarsitul unei lumi si mai mici de compromisuri, uri, frustrari si dusmanii dambotivene.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.