Bistrita-Nasaud: Angajatii Prefecturii au curaj !

Bistrita-Nasaud: Angajatii Prefecturii au curaj !

0 119

Angajatii Prefecturii Bistrita-Nasaud, in frunte cu prefectul Ioan Szilagyi si subprefectii Radu Tamasoi si Mica Oprea, si-au dat in judecata propria institutie, cu scopul de a obtine noi sporuri salariale, transmite corespondentul AGERPRES.
Actiunea a fost inregistrata la Tribunalul Bistrita-Nasaud, la sectia de contencios administrativ si fiscal, ca litigiu privind functionarii publici pentru obtinerea suplimentului de post si a celui corespunzator treptei de salarizare. Acestea vor fi calculate retroactiv, pentru 2007 si anul in curs.
Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 5 decembrie, iar actiunea a fost semnata de 41 de persoane din cadrul Prefecturii Bistrita-Nasaud. Printre acestea se numara si fostul subprefect Gheorghe Tuta, care, intre timp, a revenit la politica, in PD-L, dar si de unul dintre angajati, care a decedat inainte ca actiunea sa fie inregistrata la tribunal.
Suplimentul corespunzator treptei de salarizare se acorda in functie de performanta profesionala individuala a functionarului public si de vechimea in treapta de salarizare. Suplimentul corespunzator treptei de salarizare se calculeaza prin aplicarea procentelor la salariul de baza, cumulat cu suplimentul postului.
Un astfel de proces a fost deschis si de cei 17 angajati ai Unitatii de Ameliorare si Reproducere in Zootehnie (UARZ) Bistrita-Nasaud, din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, printre reclamanti fiind si directorul UARZ, Emilut Gaina, fost candidat al PC la alegerile europarlamentare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.