Bistrita: Apel pentru colaborare Politie si Biserica

Bistrita: Apel pentru colaborare Politie si Biserica

0 185

Seful Politiei municipiului Bistrita, Ioan Viorel Inta, a decis sa transmita un mesaj catre toti preotii din oras, pentru a-i ruga ca, la finalul slujbelor, sa le spuna credinciosilor cateva cuvinte despre modul in care se pot feri de furturi, talharii si inselaciuni.
„Datorita faptului ca, in ultima perioada, tot mai multi cersetori, adulti si minori practica cersetoria la portile si in incinta bisericilor, precum si posibilelor cresteri ale infractionalitatii estimate, datorita situatiei economico-financiare prin care trece tara, comisarul sef Ioan Viorel Inta, seful Politiei Municipiului Bistrita, a decis sa se adreseze, printr-o scrisoare deschisa, parintelui protopop ortodox Alexandru Vidican, precum si conducerii tuturor bisericilor indiferent de religie. Scrisoarea contine, pe langa mesajul propriu-zis, si rugamintea ca, la finalul slujbelor, preotii sau, dupa caz, pastorii bisericilor, sa adreseze credinciosilor cateva recomandari, pentru a nu deveni victime ale furturilor, talhariilor, inselaciunilor ori ale altor fapte antisociale”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Claudia Creta.
Astfel, la finalul slujbelor, credinciosii bistriteni vor primi recomandari despre cum sa isi protejeze bunurile si valorile din locuinte, prin sisteme sigure de incuiere, unde sa isi ascunda bijuteriile in casa, in locuri sigure, sa se fereasca de cersetori si ghicitoare, sa nu dea curs SMS-urilor prin care sunt anuntati ca au castigat diverse premii in bani sau obiecte, cum sa isi asigure masinile cu sisteme antifurt si cum sa nu lase pe mana copiilor cheile de la casa sau documentele de identitate.
„Parcurgem o perioada nesigura din punct de vedere al sigurantei locurilor de munca, al veniturilor si nivelului de viata al multor familii. Suntem si noi, romanii, implicati intr-un carusel al recesiunii economice mondiale, care ne va afecta o perioada de timp. Pe acest fond de turbulente sociale, estimam cresterea numarului de fapte antisociale comise atat de catre unii conjudeteni, de unii veniti din judetele limitrofe sau de unii din cei care, dintr-un motiv sau altul, se vor reintoarce in tara, dupa ce s-au specializat, pe diverse moduri de operare, in tari apartinand Uniunii Europene”, se arata in scrisoarea semnata de seful Politiei municipiului Bistrita.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.