Bisericile, luate la control de pompieri

Bisericile, luate la control de pompieri

0 94
Pompierii sunt ingrijorati de pericolul izbucnirii incendiilor in biserici, in perioada sarbatorilor de Paste. Pentru a preintampina evenimentele nedorite, luptatorii cu   focul verifica toate bisericile de pe raza judetului. Pina acum au fost controlate peste 70 de lacasuri de cult si s-au aplicat 7 amenzi si peste 250 de avertismente.
Pentru a preintampina producerea unor evenimente nedorite pe timpul desfasurarii slujbelor religioase din urmatoarea perioada, pompierii verifica toate bisericile din judet. Acestia urmaresc starea instalatiilor electrice, a sistemelor de incalzire si a cosurilor de fum, dar si existenta stingatoarelor si hidrantilor.
La biserica de la Micsunica, pompierii au gasit mai multe becuri improvizate si le-au dat administratorilor avertismente pentru a remedia problema in cel mai scurt timp.
 Pentru ca Sarbatorile de Pasti sa fie petrecute in liniste si fara incidente tragice, pompierii recomanda slujitorilor bisericii si enoriasilor sa nu uite de cateva reguli de baza legate de aprinsul lumanarilor in bisericile care vor fi supraaglomerate.
Pana in momentul de fata, 71 de biserici din tot judetul au fost deja verificate. 7 dintre ele au fost amendate, iar cuantumul amenzilor se ridica la 7500 de lei. Pompierii au mai aplicat si peste 250 de avertismente.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.