Biserica Ortodoxa Romana slujeste politicii?

Biserica Ortodoxa Romana slujeste politicii?

0 160

Vazand Biserica pe primul loc al sondajelor de incredere in diferite institutii ale statului, politicienii politicienii s-au apucat sa rupa portile lacaselor de cult si dau navala cum se zareste pe undeva cea mai mica adunatura de sutane, numita si sobor, deschizand gurile pe glasul trei sau opt. De aceea s-au grabit sa se inghesuie la Slobozia, la ceremonia de intronizare a noului episcop al Sloboziei si Calarasilor
In zi de duminica, spalati si primeniti la centrale de propriu apartament, politicienii romani s-a trezit devreme, si-au scos evlavia de la naftalina si s-au dus, cu mic, cu mare, in rang, la biserica. Cu imense suflete de crestini bagate in buzunarul de ceas, politicienii s-au inghesuit la ceremonia de intronizare a Preasfintitului Vincentiu, episcopul nou ales al Sloboziei si Calarasilor, nu mai putin sfant ca seful sau pe linie spirituala, structura organizatorica in paralel cu cea laica, si asemanatoare intru totul ei.
Traian Basescu, Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali sau Vasile Blaga, dar si altii din esalonul doi al partidelor, s-au inghesuit in biserica din Slobozia.
Discursul preºedintelui nu a lipsit, cum nici Gigi Becali nu a pierdut ocazia sa ingenunchieze. La final, seful statului i-a facut mai multe urari si i-a multumit episcopului Vincentiu Ploiesteanul pentru colaborarea din ultimii patru ani. Apoi, seful statului s-a alaturat credinciosilor prezenti la slujba.
Vincentiu Ploiesteanul a fost ales episcop al Sloboziei si Calarasilor pe 18 iunie de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.
Vincentiu Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, si Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, au fost cei doi candidati. Primul a obtinut 39 de voturi, iar Varsanufie Prahoveanul a obtinut doar 7 voturi.
Scaunul episcopal ramasese vacant la sfarsitul lunii aprilie, cand s-a stins din viata Preasfintia Sa Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei si Calarasilor.
Si uite cum Politica apeleaza la sora ei intru conducerea treburilor pe pamant, Biserica, aceasta din urma beneficiind inca de un surplus de incredere in traista ciupita pe blat de la Doamne-Doamne, caci se apropie alta campanie electorala, iar sleahta de popi pot influenta turma de naivi spre o decizie sau alta, in fata urnelor.
In atare imprejurari sa nu te apuci de marxism, care arata ca cele doua institutii sunt asupritoarele naivilor de rand?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.