Biserica Ortodoxă ar susține vaccinarea mirenilor, dar nu ar recunoaște…!

Biserica Ortodoxă ar susține vaccinarea mirenilor, dar nu ar recunoaște…!

0 28

Ministerul Sănătății își face un titlu de glorie din decizia BOR de a distribui pliante cu beneficiul vaccinării, iar biserica își dă o probă a șovăielii în a recunoaște ancorarea la garnitura feroviară a statului laic în chestiunea vaccinării. Implicarea clamată de minister, contra ezitarea Patriarhului Daniel de a se vaccina, a împărțit taberele pro și contra acestei operațiuni. Ba chiar i-a creat iarăși supraponderalei senatoare AUR, Diana Șoșoacă, prilejul să se suprainstituie ca supracenzura Bisericii Ortodoxe.

Șoșoacă se suprainstituie Bisericii Ortodoxe Române
Tupeul criptonaționaliștilor inculți și închisnovați de la AUR frizează în aceste zile limitele absurdului urmuzian, năclăind cu precaritatea lor intelectuală toate oficinele publice ale știrilor românești, fie că este vorba de a patronului lor, Sebastian Ghiță, fie că este vorba de alte oficioase ale știrilor dirijate cu scopul dezinformării publice.
Șoșoacă suferă mai recent de sindromul delirului de grandoare, de complexul de superioritate dobândit în urma refulării unui complex de inferioritate anterior. Probabil față de soț, cel care ar fi împins-o în politică. Mai bine, pentru estetica și nervii nostri, ai tuturora, ar fi lăsat-o necomplexată. Am fi scăpat mai ieftin.
Dar cum unei fanatice furii a antimedicamentației covidiene nu-i poți cenzura tam-nesam visceralitatea pornirilor amigdalane, trebuie să asistăm la supragonflarea șoșoacei până la adumbrirea bisericii înseși, asupra căreia, ca și asupra credinței noastre strămoșești, crede că are prevalență.
Până acum am ascultat-o delirând despre inutilitatea și irelevanța măsurilor medicale coronavirale. Acum despre delimitarea bisericii de măsurile necesare de protecție și vaccinare.
Biserica să se delimiteze, biserica să iasă din…, expresii ale tulburării paranoice care a cuprins-o pe avo-cățeaua senatoare, nu a melcilor, ci a teniilor supradimensionate.

Instituția Bisericii trebuie să iasă din…   
Instituția Bisericii este atrasă într-o mare capcană! BOR TREBUIE SĂ SE DELIMITEZE DE AȘA CEVA! Altfel, tot ce va fi efect advers se va întoarce ca un bumerang împotriva Bisericii! Ce caută BOR implicat în așa ceva? Așa cum noi, credincioșii(sic!), ne-am luptat pt drepturile și libertățile noastre, ne vom lupta și împotriva dictaturii medicale!
Dumnezeu este Dumnezeu! Dacă nu au reușit să distrugă credința cu metodele de anul trecut, se urmărește discreditarea bisericii și credinței cu dictatura medicală în care este implicată subversiv instituția bisericii de către cei care au acest interes. Atenție BOR! Ieșiți de aici urgent!”, postează Șoșoacă pe facebook.

Purtătorul de cuvânt al BOR o scaldă cu vaccinarea
„Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare.
Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor.
Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Călugării de la Athos nu s-ar înțepa cu vaccinul binecuvântat
Săptămâna trecută, arhimandritul Partenie, starețul Sfintei Mănăstiri a Sfântului Pavel, din Sfântul Munte Athos, a criticat extrem de dur vaccinul anti-Covid, susținând că este o mare batjocură felul în care, înainte de a ți se face acest vaccin, ești pus să semnezi o declarație că ți-l faci pe propria ta răspundere.
Chiar dacă nu suntem categorici, și cei care doresc să își facă vaccinul pot să îl facă, eu nu mă vaccinez și nu dau nimănui binecuvântarea pentru vaccinare. Se potrivește prea mult cu cele spuse în Apocalipsa, în capitolul 13, unde se vorbește despre pecetluire și despre faptul că cei care nu se pecetluiesc nu vor mai putea să facă nimic, nici să cumpere, nici să vândă. Deși nu se întâmpla chiar la fel, dar nu se poate să nu vezi asemănările cu cele spuse acolo.
Acum sunt atât de multe lucruri care se întâmplă contra Legii lui Dumnezeu și a celor 10 porunci. Și la nivelul Uniunii Europene, și la nivel mondial. Și nu e de mirare că au loc atâtea nenorociri în lume. Spune în Legea lui Dumnezeu să nu furi, ei legalizează furtul. Spune să nu mărturisești mincinos, ei legalizează minciuna. Spune să crezi în Dumnezeu, ei legalizează necredința. Spune să nu fi desfrânat, ei legalizează homosexualitatea.
Din păcate, se pare că lucrurile se îndreaptă exact într-acolo unde se spunea, spre un Guvern unic mondial, spre o moneda unică și toate celelalte. Să facă fiecare ce dorește. Dar noi vom rămâne statornici în credința noastră în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Singurul Dumnezeu Adevărat, pe Care Îl mărturisim și pe El Îl rugăm să ne poarte de grijă și să ne dăruiască un an mai liniștit, să ne ocrotească cu puterea Sa de boală și de toate încercările care vin asupra noastră, dar și să ne ajute să rămânem statornici în credință”
a declarat arhimandritul Partenie, starețul Sfintei Mănăstiri a Sfântului Pavel, din Sfântul Munte Athos, conform ziarului Naționalul.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.