Biserica Neagră și bisericile fortificate gazdă la 17 concerte, 400 de artişti...

Biserica Neagră și bisericile fortificate gazdă la 17 concerte, 400 de artişti din şapte ţări alături de London Schools Symphony Orchestra, la

0 127

Sfârșiturile de săptămână din următoarele două luni, iulie şi august, aduc brașovenilor o mulțime de evenimente muzicale de excepţie. Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu Forum Arte  lansează invitatia pentru participarea la o gală de concerte în bisericile fortificate din Braşov şi din jur.
Practic suntem in cea de a X-a ediţie a Festivalului Musica Barcensis, care debutează chiar de sâmbătă, pe 30 iunie. Agenda festivalului propune şi anul acesta întîlniri muzicale cu artişti locali, regionali sau internaţionali, dar şi cu tineri muzicieni, în bisericile evanghelice fortificate din Braşov. Asă cum am arătat mai sus evenimentele muzicale vor avea loc în Biserica Neagră, Biserica Sf. Martin şi bisericile evanghelice de la Cristian, Ghimbav, Hălchiu, Hărman, Prejmer, Rîşnov, Sînpetru şi Vulcan.

La Biserica Neagră vor putea fi audiate două concerte de excepţie: o primă audiţie în România pe instrumente baroce a oratoriului „Patimile după Matei“, de Johann Sebastian Bach, un eveniment cu 150 muzicieni români, maghiari şi saşi, dedicat Centenarului Unirii, şi concertul ansamblului London Schools Symphony Orchestra – o renumită orchestră de elevi din Londra.

La Biserica Bartolomeu
vom putea urmări concertul Ansamblului Canzonetta (1 iulie), concertul Duo mezzosopran şi orgă cu Elisa Gunesch, Brita&Jürg Leutert (8 iulie) şi concertul duo vioară şi orgă cu Elena şi Paul Cristian (22 iulie).

La Prejmer sînt programate „Cantate Domino“ (5 august), Duo saxofon şi orgă cu Marko Dzomba&Dragoş Dimitriu (12 august), concertul Cvartetului Arcadia (19 august) şi concertul Jugendbachchor&Capella Coronensis (26 august). 

Alte momente aparte vor fi oferite de cvartetul laureat Arcadia, de Jugendbachchor, în concertul jubiliar 25 de ani, de un ansamblu de flauţi din Iran precum şi de alţi muzicieni talentaţi, atît tineri, cît şi deja consacraţi, care se reunesc pentru a ne încînta cu repertorii bogate şi concerte variate. Nu lipsesc nici concertele educative cu şi pentru copii.

Festivalul debutează pe 30 iunie, cu excursia muzicală devenită deja tradiţie, pe traseul Braşov – Homorod – Dacia – Meşendorf – Criş – Cloaşterf – Braşov. Drumeţia este moderată de muzicienii Ursula şi Kurt Philippi, toate cele 100 de locuri fiind deja ocupate. Alte 17 concerte vor avea loc în fiecare sîmbătă şi duminică din lunile iulie şi august.

Intrarea la toate concertele de la această ediţie a Musica Barcensis vor fi gratuite.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.