Biserica Neagră fără prejudecăți – o femeie preot propovăduiește evanghelia

Biserica Neagră fără prejudecăți – o femeie preot propovăduiește evanghelia

13 89

În Biserica Neagră din Braşov, una dintre atracțiile turistice ale orașului, slujbele sunt oficiate şi de o femeie.

Adriana Florea a învins toate prejudecăţile şi obstacolele.
Adriana Florea a învins toate prejudecăţile şi obstacolele, inclusiv faptul că în limba română nu există un cuvânt pentru femeile-preot. A fost hirotonisită acum şase ani, o raritate pentru lumea religioasă din România.
Ea a crescut într-o familie ortodoxă. A mers la şcoala germană din Mediaş, iar la 18 ani a intrat în Biserica Evanghelică. A făcut Teologia la Sibiu, iar doi ani a studiat la Roma şi Munchen.
Uneori, oamenii sunt puţin uimiţi să vadă, mai ales când nu cunosc, că există această posibilitate. Mai ales la căsătoriile mixte, partea neevanghelică din familie nu cunoaşte existenţa femeilor preot şi atunci sunt surprinşi la început”, spune Adriana Florea.

Poate la fel de surprinzător e faptul că în limba română nu există echivalentul feminin al cuvântului preot.
„Fiind femeie, doresc să mi se adreseze cu preoteasă, adică doamna preoteasă, doar că eu la început încercam să îi corectez pe oameni că nu vreau să existe confuzia că aş fi soţia preotului şi nu preot eu însămi şi prefer să mi se spună preot”, a povestit ea.

Întrebată dacă s-a simţit vreodată discriminată, Adriana Florea răspunde: „Uneori da. În anumite cercuri ecumenice, deşi poate acolo ne aşteptam să existe toleranţă, am regăsit reticienţa de a fi tratată de anumiţi preoţi la acelaşi nivel ca şi ei”.
De înţeles, deci, şi reticenţa unora dintre credincioşi.
„Sunt de religie ortodoxă, chiar nu am văzut niciodată şi e prima dată când aud. Dar nu ştiu cum s-ar potrivi în contextul Noului Testament, Vechiului Testament. În istorie nu s-a pus problema ca o femeie să facă aşa ceva”, a spus o turistă, potrivit Mediafax.

COMENTARII

 1. Pentru gelu- lache… ești tare…te admir… fă-ți prezența (remarcabilă) publică…de-a dreptul…pur și simplu… fă-te cunoscut , ieși în lumina reflectoarelor… să te cunoască lumea… public,oficial…cine ești și cum vezi tu lumea…nu te mai încurca in anonimatul obscur și obscen al confruntării cu (h) ortodocșii sau psd-istii din acest ziar de net…fii bărbat adevărat așa după cum te arăți și prezintă-te…nume, prenume, adresă… să te știe lumea când ieși prin Brașov…eu , cu toate că sunt fanul tău și te apreciez nu am asemenea curaj pe cat ai tu cu opiniile tale exprimate atât de laborios la acest ziar…abia aștept să te cunoască brașovenii autentici așa cum ești tu…

 2. Pulache (fost Gelulache), daca doi sau mai multi iti spun ca esti retardat, ia-ti pastilele si mergi la nani, ca iar te-ai facut de rahat!
  PS Nu uita ca azi e duminica si poate ai musafiri, asa ca da-te si cu alifie!

 3. Erezia anglicana a fost recunoscuta de sinodul bor în 1936 ca „biserică adevărată”

   • Retardat ești tu pentru că nu cunoști nimic din esența Adevărului Divin Al Hristosului Cel Adevărat și Atotputernic venit în lume prin Pururea Fecioara Maria și de la Duhul Sfânt!!!

    • @Mihaila,
     Faraoane, tu nu trebuia să te târăști în patru labe în jurul bisericii? Să iei „adevărul” de sub sutana popii? Să lingi niște oase de la morți?
     Să-i iei cu tine și pe hAnonim și Muiachis, că și ei sunt curioși de „adevărul” popii de sub sutană.

    • Nu mai spuneți la eretici si atei de erezie! Va răciți gura degeaba. Ei se hrănesc cu rahatul care le e îndesat pe gât din televizoare si nu stiu nimic mai mult. Nu mai gândesc ei pt ca le șoptește tatăl lor diavolul tot ce scriu pe aici. Ce sa le mai spui de Pidalion, ce sa le spui de Sfinții Părinți?!? Ei oricum nu pricem. Săracii de ei!😪

     • @Alexis,
      Magraoane-faraoane, marș și tu la lins de oase vechi și de luat „adevărul” de sub sutana popii. Că doar acel „adevăr” îi va lumina și îndestula pe adevărații hortodocși!

 4. Pulache (fost Gelulache) iar vorbesti ca proasta-n targ!
  Alifia, pastilele si la nani!

  • @Muiachis,
   Taci și-nghite, f.m.m. de pesedist retardat, scuzat fie-mi pleonasmul.

 5. De ce nu? Atâta timp cât avem femei pilot, femei milițieni, de ce n-am avea și popi femei?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.