Biserica evanghelică a enoriașului Iohannis, niște bieți cucernici oprimați… De cine?

Biserica evanghelică a enoriașului Iohannis, niște bieți cucernici oprimați… De cine?

2 225

Niște cucernici oprimați la maximum de puterea „…dictatorială și distructivă”!
Nimic, dar nimic n-aș fi scris despre Comunicatul Bisericii Evanghelice din 2 octombrie 2018, în legătură cu „referendumul pentru familie” – așa cum este numit scrutinul de la sfârșitul săptămânii – dacă, dincolo de îndemnul la boicot, îmbrăcat într-o poleială cam lipicioasă de la zahariseala dinăuntru, nu mi-ar fi atras atenția niște fragmente din comunicat care numai cu biserica și cu evlavia nu aveau de-a face…

Nu comentez exprimarea total defectuoasă în limba română, prin străveziul căreia răzbate neglijența unei traduceri de toată jena… nici spoiala de smerenie din introducerea „în problemă”… în schimb, „substanța” acestui text mi s-a părut cel puțin interesantă. Căci iată ce ne spun în comunicat, dând frâu liber unui scrâșnet din dinți ultrapolitizat, asezonat cu un mârâit aferent, prea-cucernicii Episcop Reinhart Guib și Episcop Vicar Dr. Daniel Zikeli, în numele B.E.C.A.R.:

Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată (…) Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a DISTRAGE ATENȚIA de la PROPRIA CORUPȚIE, VIOLARE A JUSTIȚIEI, A NEPOTISMULUI, OSTILITĂȚII FAȚĂ DE UE şi DEMOCRAȚIE. (oooo!!!… câtă pioșenie!!! n.n.Face (corect , FAC, n.n.abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină PENTRU A DISCREDITA ADVERSARII POLITICI. (!!!!, n.n.) ”

Cum, cum? Ce? Ce fel de adversari politici discreditează referendumul? Eu cred că semnatarii comunicatului, necunoscând limba română decât aproximativ, au folosit greșit pluralul… căci aici se cerea un singular ferm, de necontestat: ADVERSARUL POLITIC!!! adică, în traducere, enoriașul lor de vază, de doi metri înălțime vara și doi-metri-cincizeci cu căciula-n cap în miezul iernii, recte Klaus Werner!

Plină de interes, am continuat să descopăr la ce alte perversiuni ne supun Dragnea și ai lui… că despre DRAGNEA ȘI AI LUI, luați la pachet cu Biserica Ortodoxă este vorba, de fapt, în comunicatul ultra-evlavios al celor doi episcopi… dacă citim mai atent :

Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, DICTATORIALE, care nu sunt demne de o biserică. Pentru un asemenea scop biserica noastră ne este prea preţioasă. Curajul mărturisirii nu se găseşte de partea celor care sunt de partea majorităţii şi se lasă manipulaţi. Curajul mărturisirii este de găsit acolo, unde se afirmă: «aşa nu!» O biserică cu o coloană dreaptă, aceasta este B.E.C.A.R.!” (Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, n.n.)

Și, pentru că tot și-au luat avânt, cucernicii semnatari, mai trag o smetie majorității, după cum urmează: „Ca biserică cu limba de propovăduire germana suntem parte integrantă a minorităţii germane. (…) Noi suntem minoritarii, care suntem DEFĂIMAȚI şi în mod continuu, în special în activitatea educaţională, ÎMPIEDICAȚI şi COLPORTAȚI (!!! n.n.)de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare (…) Un referendum care este iniţiat de O PUTERE DICTATORIALĂ şi DISTRUCTIVĂ şi care ÎNCALCĂ VALORILE DEMOCRATICE şi de DEMNITATE UMANĂ CELE MAI ELEMENTARE , nu poate fi susţinută (corect : SUSȚINUT, n.n.).”Imagini pentru iohannis homosexual

I-auzi… n-am știut că B.E.C.A.R. e așa de asuprită… dar nici că are niște episcopi atât de nervoși. Sau, poate, scrâșnetul din măsele nu este, așa cum am crezut, o trăsătură exclusiv prezidențială!…

…Care președinte are și el niște opinii despre referendum: „Important e să avem grijă în ceea ce priveşte iniţiativele de modificare a Constituţiei pe tema familiei… A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău (!!! n.n.). A fi tolerant înseamnă a accepta conştient că sunt alţii cu alte păreri, alte opinii (ia te uită! nu m-aș fi așteptat! n.n.), dar nu contează (chiar așa !!! n.n.că suntem toţi români în cazul acesta (zău? și-n alte cazuri nu suntem? n.n.), în societatea românească (unde altundeva… n.n.şi vreau să mergem mai departe (!!! n.n.), asta înseamnă toleranţă… Am făcut acele afirmaţii (adică: «este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative», n.n.), cu foarte multă bună-credinţă şi le-aş repeta oricând. S-au găsit bineînţeles unii politicieni şmecheri (!!! n.n.care imediat s-au căţărat pe mine (oooo!!! asta mi-a plăcut, eu vizualizez ceea ce citesc, n.n.şi au încercat să dovedească ce buni patrioţi şi români sunt ei şi că eu mă situez într-o poziţie stranie (!!! n.n.). Nu cred că sunt într-o poziţie stranie şi nici românii nu au crezut asta (!!! n.n.), altfel nu m-ar fi ales din capul locului (parcă ei știau, din capul locului, ce aleg!!! n.n.), dar cred că este foarte important să avem grijă cu astfel de iniţiative…” (Klaus Werner Iohannis, 16 noiembrie 2016, declarație la o întâlnire cu studenții de la Facultatea de Științe Politice)

Am dat acest citat din Klaus Werner Iohannis nu numai pentru că „pică” pe temă, ci și pentru că este exemplar în ceea ce privește exprimarea președintelui nostru și, de aceea, face parte dintre citatele mele preferate… De altfel, e cel pe care mi-l amintesc constant, ori de câte ori vreun pițiflender admirator de Klaus Werner ne explică pufnind, prin talk-show-uri, cât de „analfabetă” e doamna Dăncilă!

Luminița ARHIRE

http://www.justitiarul.ro/ & 

COMENTARII

  1. Simplu Domnule;Iar=ta ce sustinea ieri…pe bani, desigur, si pe rand ,la doua posturi de radio si unul TV, marele sfetnic al natiei, CTPoescu la Digi 24.Europa f.m. si
    CTP:„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit . Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus ,ca bouu la betzie Cristian Tudor Popescu, Si c sa se faca de riie definitiv, a dat un exemplu ridicol , absolut fals : „Jurnalistul a dat ca exemplu Finlanda, unde nivelul de trai este ridicat, pensiile sunt mari, astfel că, în opinia sa, finlandezii nici nu au nevoie de copii care să aibă grijă de ei la bătrânețe…

  2. Sa fim clari de la inceput, am zis ca merg, cu familia, la acest referendum. Nu o fac din alt motiv decat cel din convingere. Societatea, asa cum este impinsa in aceste timpuri, se indreapta spre o zona cu imense probleme ce pot duce la chiar la distrugerea integrala a rasei umane. Blocarea alunecarii spre o panta in care LGBT va decide totul nu poate fi blocata doar cu un referendum. Dar acesta poate insemna o mica bariera, un inceput. Ce ni se pregateste este un cosmar. Au incercat prin ultimele razboaie mondiale reducerea drastica a populatiei. Are dreptate dl prof. Ion Coja care spune ca al doilea razboi mondial (ww2) nu este altceva decat un genocid impotriva rasei albe. Sa scoti, cum a facut-o Hitler copii 14-16 sa lupte, fara avea sanse, nu poate fi explicat decat prin distrugerea intentionata a europenilor, majoritari albi. Acestor dementi razboaiele le-au clarificat solutia care poate fi adoptata pentru a diminua populatia – trebuie lovit in femeie, pentru ca doar ea procreeaza. De aici exarcerbarea acestei directii – LGBT, extrem de periculoase in evolutia societatii umane. Tinta lor este femeia. Vedeti pana unde se merge, in Franta, Anglia America, Canada, etc.?! Deturnarea este promovata legal inca din educatia primara, din scoala. Vedeti cele mai mare scandal in deturnarea sensului corect al vietii se regaseste in bisericile rupte acum o mie de ani din marea credinta crestina. Occidentul este si acum la comanda acestei directii de distrugere a familiei, printr-o interpretare aiuritoare a dogmei religioase.
    Am asistat uimit la zecile de argumente oferite de un evanghelist pentru a nu merge la referendum. In momentul in care am avut rabdare sa-i combat pe rand argumentatele folosite pentru boicota referendumul a apelat la ultimul argument – asa a spus preotul. Sunt siderat, acest preot este un dusman al familie? Cum poate fi explicat acest ordin dat enoriasilor de a nu merge la vot? Cum poate fi un om, nascut din femeie, sa fie impotriva familiei traditionale? Un slujitor a lui Dumnezeu sa se opuna casatoriei dintre un barbat si o femeie, asa cum vine din poruncile biblice? Este prea mult! Se vede ura impotriva normalitatii. Ce poate urma dupa acesti oameni, altceva …decat potopul.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.