Biserica din Ardeal pentru mentinerea orei de religie la liceu

Biserica din Ardeal pentru mentinerea orei de religie la liceu

0 76

?


Sinodul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului reaminteste tuturor factorilor politici si sociali responsabili ca Religia nu e proprietatea statului, nici a ministerului si nici a Bisericii ca institutie.


Practic asistam la reluarea unui apel public al IPS Bartolomeu Anania adresat ministrului educatiei, cercetarii si tineretului pentru mentinerea religiei ca obiect de studiu obligatoriu in ciclul liceal.


Religia, se spune in apel, este un dat fiintial al poporului roman, pastrat de-a lungul a doua milenii, marturisit de tinerii martiri din decembrie 1989 si nu poate constitui obiect de negociere si compromisuri.


In consecinta, ierarhii ardeleni cer ca ora de religie sa fie predata in intregul ciclu primar, gimnazial si liceal, adica in clasele I-XII.


Pe langa acestea se adreseaza un apel catre Bisericile surori, catre opinia publica din Romania, catre parintii carora nu le este indiferenta soarta copiilor lor si a societatii de maine si, nu in ultimul rand, catre elevi sa-si exprime sau reinnoiasca demersurile pentru pastrarea neatinsa a orei de religie in scoala.


Apelul se adreseaza si tuturor institutiilor statului de a-si asuma responsabilitatea in rezolvarea acestei probleme de importanta vitala pentru existenta si destinele poporului roman.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.