Biserica de Gheata de la Balea Lac nu primeste blagoslovire

Biserica de Gheata de la Balea Lac nu primeste blagoslovire

0 245


Mitropolitul Ardealului a anuntat ca nu va permite nici unui preot sa oficieze slujbe de cununie sau botez in biserica de gheata de la Balea Lac


????????????????????????


Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a anuntat ca nu va permite nici unui preot sa oficieze slujbe de cununie sau botez in biserica de gheata de la Balea Lac. El considera ca aceasta constructie este doar un obiectiv turistic, nicidecum o biserica, avand in vedere ca se topeste in cateva luni. Pana acum au fost facute trei cereri pentru botez si cununii, insa cele care apartin Bisericii Ortodoxe se pare ca nu vor mai fi oficiate. Catolicii si evanghelistii au fost insa de acord cu acest proiect.


?


IPS Laurentiu Streza a clarificat lucrurile, anuntand transant ca niciun preot ortodox nu va intra, decat poate ca turist, in lacasul de gheata de la Balea Lac.


?


„Eu sunt profesor de religie, nu diletant. Nu trebuie confundata religia ortodoxa cu altceva. Preotii ortodocsi nu vor savarsi sfinte slujbe in biserica aceia. Daca acei oameni vor sa faca spectacol in varful muntelui, atunci sa o faca fara sa implice biserica ortodoxa. Nu putem sa ne jucam cu asa ceva. Mai exact, le transmit acelor oamenii ca noi nu ne jucam de-a biserica si nu acceptam un astfel de compromis”, a declarat Mitropolitul Ardealului.


?


Acesta i-a amenintat cu represalii pe acei preoti care vor cuteza sa-i incalce dispozitia. „Sa-l vad eu pe preotul acela care nu respecta ceea ce am stabilit in privinta aceasta. Va asigur ca nu voi tolera nici o abatere”, a mai spus Streza.


?


Acesta nu s-a aratat surprins ca Biserica Evanghelica si cea romano-catolica au acceptat ca preotii lor sa oficieze slujbe si ceremonii la biserica de gheata. „Pentru celelalte culte religioase biserica e o casa obisnuita si de aceea au acceptat asa ceva”, a mai spus IPS Streza.


?


Arnold Kilgeis, managerul cabanei Balea Lac, a spus ca, fara niciun dubiu, va respecta deciziile anuntate de Mitropolitul Ardealului. El a depus totusi o cerere, prin care sa fie permise rugaciunile crestinilor ortodocsi.


?


„IPS Laurentiu Streza a luat o decizie si noi o respectam. Totusi am depus o cerere pentru a primi acceptul ca oamenii sa se poata ruga in biserica de gheata. Am inteles motivele pentru care nu se pot oficia slujbe, dar mitropolitul ne-a spus ca rugaciunile se pot face si de aceea vrem sa avem si aceptul oficial pentru asa ceva”, a spus Arnold Klingeis.


?


Arnold a marturisit ca sunt deja cereri pentru botezuri si casatorii, care sa aiba loc in biserica de gheata. El i-a informat deja pe cei care au cerut rezervari pentru asa ceva ca nu poate sa le puna la dispozitie un preot ortodox.


?


„Am deja un botez programat. Eu le-am spus oamenilor ca nu pot sa-i ajut prea mult. Ei mi-au transmis ca vor sa aduca un preot dintr-o parohie care nu-i subordonata Mitropoliei Ardealului. Daca vor gasi dansii un preot, atunci biserica le sta la dispozitie”, a explicat managerul de la Balea Lac.


?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.