Biserica cere CJ chirii de 700.000 de euro

Biserica cere CJ chirii de 700.000 de euro

0 100
Biserica Evanghelica cere Consiliului Judetean chirii retroactive de 700.000 de euro pentru spatiile in care functioneaza institutii administrate de forul judetean. Corpul vechi al Maternitatii a fost evoluat la 4,2 milioane de euro, bani pe care Consiliul Judeten nu ii are. A sperat ca ii poate obtine de la Ministerul Sanatatii, dar ministrul a refuzat categoric sa aloce fonduri pentru cumpararea spatiului. Conducerea judetului va incerca negocierea unor chirii modice, la sugestia unui consilier democrat-liberal.
Retrocedarile corpului vechi al Maternitatii Brasov, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si cateva spatii de pe strada Aplullum pe care le foloseste Directia de Protectia Copilului s-au incheiat in 2008 cand biserica evanghelica si-a reconfirmat drepturile de proprietate. Consiliul Judetean a initiat negocieri pentru plata unor chirii sau cum este cazul Maternitatii pentru evamtuala cumparare a cladirii cu suma de 4,2 milioane de euro, la cat a fost evaluata de catre reprezentantii bisericii. Consiliul judetean nu are acesti bani asa ca a cerut sprijin Ministrul sanatatii pentru cumpararea spatiului de la Maternitate. Raspunsul a fost un NU categoric.
 In cazul muzeelor si tuturor celorlate spatii reprezentantii bisericii au cerut chirii retroactive in valoare de 700.000 de euro.Consilierul Judetean democrat-liberal Adrian Gabor a identificat totusi o posibila solutie : s-ar putea negocia cu Biserica Evanghelica cedarea cladirilor in folosul comunitatii, cu mentinea proprietatii, asa cum s-a intamplat la Sibiu contra unor chirii modice.
Conducerea Consiliului Judetean va lua in calcul propunerea consilierului democrat-liberalului si spera sa ajunga la o intelegere cu Biserica Evanghelica, considerand ca nici acesteia nu i-ar conveni ca institutiile din subordinea forului judetean sa parareasca aceste spatii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.