Biserica cere chirii pe 5 ani pentru Muzeele de Arta si Etnografie

Biserica cere chirii pe 5 ani pentru Muzeele de Arta si Etnografie

0 544

Biserica Evanghelica solicita Consiliului Judetean chirii contractate pe cinci ani pentru imobilele Muzeelor de Arta si Etnografie. Parohia Brasov a Bisericii Evanghelice, careia i-au fost restituite prin procedura retrocedarii cele doua muzee, a informat forul judetean prin avocat despre intentia sa de a permite instutiilor sa functioneze in continuare in cele doua spatii

Biserica Evanghelica solicita Consiliului Judetean chirii contractate pe cinci ani pentru imobilele Muzeelor de Arta si Etnografie. Parohia Brasov a Bisericii Evanghelice, careia i-au fost restituite prin procedura retrocedarii cele doua muzee, a informat forul judetean prin avocat despre intentia sa de a permite instutiilor sa functioneze in continuare in cele doua spatii. Conditia este ca sumele din chirii sa acopere impozitele si investitiile de intretinere ale celor doua muzee.

Biserica Evanghelica a solicitat ca pentru cele doua imobile chirii pe o perioada de cinci ani. Suma va fi stabilita in asa fel incat sa acopere costul asigurarilor cladirilor, cuantumul impozitului pe cladiri si teren, costul reparatiei acoperisurilor celor doua institutii si a restaurarii fatadelor. Parohia Brasov a Bisericii Evanghelice a propus si compensarea valorii eventualelor investitii facute de CJ in cladiri, cu lipsa de folosinta suferita de aceasta, anterior datei retrocedarii celor doua imobile.

Potrivit vicepresedintelui CJ Brasov Claudiu Coman, s-a stabilit termenul de 3 august pentru a ase ajunge la un punct de vedere comun si a se semna contractele.

In prezent, Parohia Brasov a Bisericii Evanghelice efectueaza demersuri pentru intocmirea unor devize de lucrari pentru a stabili costul reparatiilor la acoperis si la restaurarea fatadei.

Costul lucrarilor va fi inclus in cuantumul chiriei pentru primii doi sau trei ani, iar sumele aferente vor fi pastrate intr-un cont separat.

claudiu_comanLa data la care sumele necesare efectuarii lucrarilor se vor strange integral, va incepe restaurarea si repararea acoperisului. Cladirea Muzeului de Arta a fost retrocedata impreuna cu terenul aferent, in anul 2008, iar cea a Muzeului de Etnografie, in 2011. In perioada cuprinsa intre retrocedare si momentul prezent, cladirile au fost folosite de cele doua muzee, fara plata vreunei chirii si fara sa fi fost semnat vreun contract.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.