Biscuiti digestivi care streseaza

Biscuiti digestivi care streseaza

0 69

Inainte de a consuma acesti biscuiti digestivi cititi cu atentie eticheta. Nu au nici unul dintre beneficiile date de produsele similare de calitate.
Biscuitii digestivi Bur?ak au in compozitie faina de grau, faina de grau integrala, ulei vegetal hidrogenat (curmal, soia, floarea-soarelui, ulei de in), zahar, agenti de afanare (carbonat de amoniu hidrogen E 503, carbonat de sodiu hodrogen E 500, pirofosfat acid de sodiu E 339), sirop de fructoza, oua, extract de malt, lapte praf, sare, arome cu gust natural (unt, zahar negru), coloranti (caramel E 150).
Consumul a 100 de grame de biscuiti aduce un aport energetic de 450 kcal
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat: “Aceasta compozitie imprima un profil nutritional dezechilibrat din cauza excesului de glucide (71%), cu index glicemic foarte ridicat (zahar 22%), care streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca o cantitate mare de insulina intr-un timp scurt. Asocierea dintre glucide rafinate (zaharoza) si grasimi, in special hidrogenate si animale saturate, genereaza produse nesanatoase, care pot afecta grav sanatatea sistemului cardiovascular si a ficatului. Biscuitii mai contin si cinci E-uri, dintre care E 150 este cel mai nociv, putand declansa hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Produsul are o densitate energetica foarte ridicata (450 kcal/100 g).”
Produsul analizat nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli cardio si cerebrovasculare, suferinzilor de maladii hepato-renale, persoanelor cu hiperuricemie (guta), celor cu osteoporoza, celor cu sindrom metabolic.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.