Biodiesel obligatoriu in motorina

Biodiesel obligatoriu in motorina

0 57

Se pare ca data de 1 iulie a fost un adevarat inceput in toate domeniile. S-au scumpit alimentele, s-a modificat taxa auto, au intrat in vacanta alesii. Tot de ieri, potrivit unei Hotarari de Guvern din mai 2007, companiile petroliere din Romania au introdus motorina cu 4% continut biodiesel. Executivul a aprobat calendarul privind introducerea pe piata amestecul de biocarburanti si carburanti conventionali – derivate ale uleiurilor minerale. Pentru comerciantii de combustibil care nu respecta aceste prevederi se anunta amenzi usturatoare cuprinse intre 7.500 si 15.000 de lei. Imbucurator pentru soferii din Romania este ca principalele companii petroliere prezente pe piata romaneasca au declarat ca sunt pregatite pentru aceasta modificare si ca acest lucru nu se va reflecta in pretul carburantilor.

“Compania Petrom este pregatita ss introduca pe piata motorina cu 4% biodiesel. Nu va fi nicio modificare a pretului carburantilor cauzata de introducerea unui volum de 4% biodiesel la motorina”, au declarat reprezentantii companiei.

“Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a fost prima companie de profil care a introdus inca din iunie 2007 in reteaua sa de benzinarii si depozite noul tip de motorin? cu 2% biodiesel. Aceasta a fost a treia companie a Grupului care a inceput comercializarea de biocarburanti, dup? Rompetrol Rafinare si Dyneff Franta, care a introdus in luna mai 2007, in statiile operate in Franta, noul carburant verde Super Etanol E85”, au declarat la randul lor reprezentantii Rompetrol.

Conform unei directive a Uniunii Europene, statele membre trebuie sa amestece treptat combustibilul traditional utilizat in transport cu biocombustibil, astfel incat, pana in 2010, biodieselul sa reprezinte 5,75% din motorina de pe piata, urmand ca, in 2020, ponderea sa creasca la 20%.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.