Bill Clinton a făcut recent căteva atacuri la adresa guvernelor Ungariei și...

Bill Clinton a făcut recent căteva atacuri la adresa guvernelor Ungariei și Poloniei, acuzându-le că râvnesc la o „dictatură autoritară”

0 421

...Zilele trecute fostul presedinte a si primit replica ferma a oficialilor de la Budapesta prin vocea ministrului de Externe care spune că afirmațiile fostului presedinte Clinton sunt ofensatoare și inacceptabile, informează AFP.

În plină campanie electorala la americani, Ungaria și Polonia au devenit  ținta comentariilor critice ale fostului președinte Bill Clinton care a declarat următoarele:”Polonia și Ungaria s-au trezit că democrația e o treabă prea complicată, iar acum vor lideri de tipul lui Putin”. Mai mult, soțul candidatei din partea democraţilor pentru alegerile prezindențiale din SUA a afirmat că cele două țări est europene „nu ar fi fost libere acum, fără eforturile Americii”.

În replică, ministrul de Externe maghiar, Peter Szijjarto,  a declarat că „nimeni, nici măcar Bill Clinton, nu-și poate permite să jignească poporul ungar în acest fel”. Şeful diplomației de la Budapesta i-a reamintit lui Clinton că ungurii și-au ales guvernul în urma unor alegeri democrate, chiar dacă alegerea lor nu este pe placul fostului președinte american, ne informează aceaşi sursă.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.