Bilete dus întors în trecut

Bilete dus întors în trecut

0 158

Este oferta celei de-a treia ediţii a proiectului Istoria la persoana întâi. Din 23 iulie, evenimentul readuce la viaţă personalităţi ale Braşovului secolelor trecute, care vor povesti din viaţa şi contribuţiile lor la dezvoltarea oraşului

Este oferta celei de-a treia ediţii a proiectului Istoria la persoana întâi. Din 23 iulie, evenimentul readuce la viaţă personalităţi ale Braşovului secolelor trecute, care vor povesti din viaţa şi contribuţiile lor la dezvoltarea oraşului. În acest an, personajele istorice descind şi în cartiere.

Johannes Honterus, Apollonia Hirscher, Michael Weiss, George Bariţiu, Andrei Mureşanu, Elena Mureşianu şi Maria Baiulescu sunt personajele istorice pe care le vom revedea în Piaţa Sfatului, din 23 iulie. Alături de ele, Virgilia Branişte şi Aurel Mureşianu îşi vor povesti şi ei viaţa.

În pielea personajelor istorice vor intra braşoveni cu vârste între 17 şi 35 de ani care vor trece mai întâi printr-o perioadă de pregătire.
Atelierele de pregătire se vor desfăşura la Muzeul Casa Mureşenilor; primul astfel de atelier va avea loc în 27 iulie. O altă noutate este faptul că toate cele 10 personaje vor merge, în acest an, şi în Parcul Tractorul şi în Parcul Someş, spune Simona Ciuraru, managerul proiectului.

În Piaţa Sfatului vor fi prezenţi zilnic, între orele 11.00 – 20.00 şi în parcuri în intervalul 11.00 – 15.00.

Personajele istorice vor fi îmbrăcate după moda secolelor din care provin şi vă vor spune poveşti pe care poate încă nu le ştiţi.
Proiectul Istoria la persoana întâi este iniţiat şi coordonat de Asociaţia Cultour, împreună cu Muzeul Casa Mureşenilor şi este finanţat din bugetul municipiului, prin ghidul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului Braşov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.