Bilete de tratament la Casa Judeteana de Pensii Brasov

Bilete de tratament la Casa Judeteana de Pensii Brasov

0 244

Persoanele care vor sa mearga la tratament la munte, pot acum aplica pentru un astfel de bilet care le va oferi o vacanta la Brasov pe cinste.
Casa Judeteana de Pensii Brasov primeste anual doua categorii de bilete pentru tratament: cele proprii si cele prevazute pentru pensionari si salariati, pe baza asigurarilor sociale.
De la inceputul anului si pana acum, Casa Judeteana de Pensii Brasov a primit doar o parte din biletele proprii, urmand sa afle si numarul celor provenite din asigurarile sociale, dupa votarea bugetului la nivel national.
Anul 2009, ca un an de criza economica majora ce este, a redus substantial numarul celor biletelor care au fost vandute.
Daca in 2008, pentru pensionarii brasoveni au ajuns aproximativ 7.000 de bilete, in acest an s-au primit, pana acum, doar 1411 bilete. „Doua serii de beneficiari au plecat deja in statiuni. Pentru prima serie, din cele 65 de bilete am vandut 50, iar pentru a doua serie din 73 de bilete s-au vandut doar 2” ne-a declarat Ioan Pamparau, directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Brasov. Conducerea institutiei nu stie deocamdata care fi numarul total de bilete la tratament care va fi repartizat Brasovului.
Nu mai putin de 6.800 de pensionari brasoveni au facut cerere si au spus ca sa vor sa mearga la tratament.
De bilete gratuite in statiuni beneficiaza persoanele care au fost deportate, cele care au avut de suferit in inchisorile comuniste, dar si revolutionarii. Restul pensionarilor vor achita pentru un bilet la tratament jumatate din valoare pensiei pe o luna.
O veste buna este ca, din acest an, pensionarii vor avea destinatii noi (Bizusa, Geoagiu, Bala) unde costul biletelor va fi mai redus, deoarece sunt zone neexplorate inca.
Brasovenii mai pot alege una din urmatoarele destinatii: Buzias, Covasna, Olanesti, Moneasa, 1 Mai, Lacul Sarat, Pucioasa, Sarata Monteoru si Amara.
Pentru a se inscrie in cursa pentru un bilet de tratament, pensionarii trebuie sa se prezinte la sediul Casei de Pensii, cu un dosar care sa cuprinda: o cerere, o recomandare medical de la medicul specialist, o copie dupa buletinul de identitate si ultimul cupon de pensie.
Durata unei serii de tratament pentru pensionari este de 18 zile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.