Bilet de vapor pentru Africa

Bilet de vapor pentru Africa

0 185

Nu cred sa fie multi cei care isi mai amintesc de acest Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana si de primirea lui in randurile PSD, pe la jumatatea lui iunie. Dar, pentru ca s-a aratat capabil si cu idei novatoare, inginerul de culoare Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana a fost ales, luni seara, in functia de vicepresedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) Cluj-Napoca.
Cu aceasta ocazie, tanarul inginer congolez a declarat ca i-a pregatit lui Basescu o nava cu destinatia Africa.
„Le-am spus prietenilor mei de la PD-L ca am pregatit o nava lui Traian Basescu cu destinatia Africa, alaturi de dictatorul din Angola”. Probabil congolezul i-a si rezervat presedintelui inca in functiune Traian Basescu si vreo doi palmieri prin care sa se catare si sa hahaie, in stilul caracteristic, la maimutele de primprejur. Banuiesc ca i se va permite sa poarte clop si bundita, iar cu foarfeca de tuns oi va culege banane.

Politicianul afro-roman – nu va uitati la culoarea pielii, caci ce are sub frunte poate fi mult mai alb decat mansardele bantuite de neguri ale multor politicieni autohtoni – are cateva idei pentru iesitea din criza, printre care reducerea TVA-ului la alimente, pentru stimularea consumului, idee care s-a aplicat deja in unele tari occidentale. Mai mult, vicepresedintele TSD Cluj este convins ca Mircea Geoana va fi ales presedintele Romaniei la alegerile viitoare – personal am retineri in acest sens – si va spala imagina tarii, murdarita de Emil Constantinescu si de „dictatorul Traian Basescu”. Aceasta afirmatie arata ca africanul si-a insusit istoria Romaniei in care traieste, cel putin cea a ultimilor 20 de ani.
Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, care a fost primit in partid cu doar doua luni in urma, a devenit unul dintre cei cinci vicepresedinti ai TSD Cluj-Napoca. El a fost primit in luna iunie in PSD, alaturi de alti peste 300 de tineri din 12 judete ale Transilvaniei.
Iata si cateva date despre acest oarecum pitoresc personaj al politicii romanesti. In varsta de 33 de ani, Bakabana este originar din Congo si locuieste in Romania din anul 1995. El a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, obtinand diploma de inginer. In prezent locuieste in comuna clujeana Floresti si este director al unei companii de constructii.
Se pare ca, in urma declaratiilor si activitatilor sale politice, congolezul va avea de suferit, ca si partidul caruia ii apartine, dispretul pedelist, in stilul grosolan care ii caracterizeaza pe portocalii. Iar asta ar insemna mucegai de rasism inacceptabil in actualul context international.
Si in timp ce unii coboara din palmieri ca sa devina oameni, altii se straduiesc sa devina scroafe in asemenea cat mai inalti arbori.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.