Bilanţul viscolului : copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi, acoperişuri distruse, drumuri...

Bilanţul viscolului : copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi, acoperişuri distruse, drumuri închise!

0 69
Codurile instituite prin avertizările meteo şi-au găsit, pe deplin, acoperire! În cursul serii de miercuri şi a nopţii trecute, a nins abundant în unele zone ale ţării, în special în zona Carpaţilor de curbură şi în sud estul României. Afectate au fost şi drumurile naţionale, care tranzitează judeţul Braşov. Începînd cu ora 20,30 s-a închis DN15,  km 183 - 201 ,Topliţa- Borsec, pentru căderi de arbori. DN 1A s-a inchis de la ora 21,00, până la finalizarea lucrărilor de evacuare a pomilor căzuţi pe carosabil. De la ora 21,00,  DN1A s-a închis între km 124 (Valenii de Munte) şi km 160+600 (limita cu jud. Braşov), datorită vântului foarte puternic, care a doborât mai mulţi copaci, pe partea carosabilă. De la 00.30 s-a închis şi DN73 Bran - Câmpulung Muscel. În Prahova au fost100 de copaci căzuţi pe carosabil, in zona Cheia, astfel încât sunt şanse mici să se deblocheze ân cursul acestei dimineţi. 
Gravă este şi situaţia din sud estul ţării, cele mai afectate fiind judeţele Buzău, Brăila,. Călăraşi, unde vântul foarte puternic a doborât copaci peste maşini, fiind doborîţi şi stâlpi de electricitate. De asemenea, au fost smulse panouri indicatoare de pe şosele. Au fost închise multe drumuri naţionale dar şi austostrada Soarelui.
Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonele afectate, unde ninsoarea şi viscolul cor continua şi joi dimineaţa. Dacă, totuşi, deplasarea se impune, maşinile trebuie să fie echipate corespunzător.
D.D.
 
 
 
 
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.