Bilant la Politie

Bilant la Politie

0 52

Recent, Inspectoratul Judetean de Politie Brasov, dupa trecerea a sase luni din acest an, a tras linie si a adunat. Iar rezultatul nu a fost deloc imbucurator. Cand ajungi sa constati ca numarul infractiunilor a fost depasit cu aproape 200 de cazuri fata de aceeasi perioada a lui 2007, acest lucru te pune pe ganduri.
Iar ingrijorator este faptul ca a crescut numarul furturilor din locuinte, tentativele de omor si, mai ales, talhariile.
In ce priveste detinerea de arme, 2.715 brasoveni au arme, din care 26 au fost confiscate, impreuna cu 1.600 de cartuse. Dintre detinatorii legali de arme, cele mai multe se afla in posesia a 71 de persoane juridice, detinatoare a 1.170 arme, pentru paza unor obiective sau bunuri ori pentru practicarea tirului sportiv.
In ce priveste apelurile adresate Politiei, la cunoscutul 112, acestea au fost in numar de 16.107, multe dintre ele fiind pricinuite de accidente rutiere, dintre care au fost 83 la numar, rezultand 18 persoane moarte si 79 ranite.
Dintre contraventiile intrand in domeniul Politiei Rutiere, cele mai multe au fost cele de nerespectare a regimului legal de viteza, urmate de nepurtarea centurii de siguranta si de treceri ale pietonilor prin locuri nepermise si consum de alcool la volan.
Iata cum lumea, in loc sa se incadreze in limita legilor, fac tot mai multe boacane, cu urmari neplacute, si, ce este mai grav, cu pierderi de vieti omenesti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.