Bilant de Rusalii: salvatorii montani – 3 interventii extrem de dificile!

Bilant de Rusalii: salvatorii montani – 3 interventii extrem de dificile!

0 354

Duminica, in jurul orei 16:39, jandarmii de la postul montan din Zarnesti au fost alarmati prin 112 pentru o interventie in Masivul Piatra Craiului, pe traseul Curmatura-Varful ascutit, unde un grup de 3 adulti si un copil minor nu a mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat si a oboselii provocata de caldurii si de efortul depus

Weekendul prelungit de Rusalii i-a solicitat pe jandarmii montani si salvamontistii brasoveni. Acestia au avut trei interventii in perioada 18-20 iunie. Prima actiune a avut loc sambata, in zona Plaiul Foii, unde un turist care se deplasa cu bicicleta pe un traseu montan din zona a cazut si s-a accidentat. Salvatorii au actionat pentru acordarea primului ajutor si aducerea in siguranta a accidentatului la echipajul SMURD, care l-a preluat si l-a transportat la Spitalul Judetean.
Duminica, in jurul orei 16:39, jandarmii de la postul montan din Zarnesti au fost alarmati prin 112 pentru o interventie in Masivul Piatra Craiului, pe traseul Curmatura-Varful ascutit, unde un grup de 3 adulti si un copil minor nu a mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat si a oboselii provocata de caldurii si de efortul depus. jandarm montan1
Salvatorii montani au intervenit si i-au coborat pe toti in siguranta. Duminica, sotia unui barbat in varsta de 43 de ani, impreuna cu care se deplasa dinspre orasul Victoria spre Vf. Moldoveanu, a sunat la Salvamont pentru a anunta ca sotul sau s-a accidentat grav la cap.
Cei doi sarbatorisera cu o noapte inainte ziua de nastere a barbatului la Cabana Molodveanu. Cinci salvamonti sti de la echipa de salvamont Fagaras si patru jandarmi montani s-au deplasat spre Valea Vistea Mare; dupa patru ore de mers au ajuns la rapa unde barbatul cazuse in timp ce incerca sa faca fotografii. Salvatorii au preluat corpul barbatului, pe care l-au predat in cursul diminetii de luni serviciului IML.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.