Bikerul si privighetoarea

Bikerul si privighetoarea

0 84

Nu este o fabula moderna, este pe cale sa fie o realitate electorala. Dupa anuntul facut de vicepresedintele PRM Gheorghe Funar, colega sa de partid, cantareata de muzica populara Irina Loghin se va infrunta in acelasi colegiu uninominal cu premierul Calin Popescu Tariceanu.
Funar este de parare ca Irina Loghin va reusi sa atraga mai multe voturi decat Tariceanu. Nu stiu pe ce se bazeaza Funar cand face acest pronostic, dar stiu ca situatia, desi profund democratica, este inegala, ciudata. Daca Irina Loghin s-ar fi auzit si in politica, daca independent de profesia ei, ar fi aratat pasiune pentru politica, dorinta de implicare, era altceva. Dar cand un partid sta la vanatoare de personalitati din toate domeniile de activitate si le ademeneste sa candideze sub sigla lor doar pe motiv ca oamenii ii cunosc, este jalnic. Scopul uninominalului nu este sa alegem cea mai vestita cantareata, fata cu cele mai lungi picioare, cel mai mare actor, ori altceva, ca nu suntem nici la Megastar, nici la Miss Colegiu electoral. Uninominalul a fost introdus pentru ca cetatenii sa se poata pronunta direct in legatura cu prestatia politica a candidatilor, in legatura cu platformele lor program, cu propunerile si realizarile acestora. Este incredibil ce turnura iau lucrurile. Ce sa facem cu un Parlament de vedete? Mai bine sa-si vada vedetele de publicul lor! Dar iata ce viziune au unii dintre politicienii nostri: „In cazul in care presedintele PSD, Mircea Geoana, si premierul Calin Popescu Tariceanu staruie si insista in aplicarea acestei legi proaste, a votului uninominal, de fapt o ruleta ruseasca, ii anunt ca unde candideaza Geoana voi candida si eu, iar unde candideaza Tariceanu va candida Irina Loghin. Sunt sigur ca ii batem si raman orfani, nu ii mai pune nimeni premieri ai Romaniei”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Funar, citat de Mediafax.
In privinta Doamnei Irina Loghin, seful lui Funar, Corneliu Vadim Tudor, dezminte aceasta candidatura. „Vine o vreme cand te retragi”, a spus liderul PRM, dupa ce a mentionat ca Irina Loghin este de opt ani parlamentar al PRM. Corect! Sa mai vina si altii la rand, cum ar fi de pilda tanara actrita Oana Zavoranu, care s-a autodefinit cu trupul gol si sufletul plin. Si care si ea ar face pasul inapoi. Intelege mai bine decat politicienii ca locul ei nu este in Parlament.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.