Biciclistii brasoveni se reunesc la Masa Critica, vineri, 25 septembrie

Biciclistii brasoveni se reunesc la Masa Critica, vineri, 25 septembrie

0 160

Biciclistii de toate varstele sunt asteptati sa vina in numar cat mai mare vineri, 25 septembrie 2009, la ora 17:30, in fata Primariei Brasov, pentru a participa la Masa Critica, alaturi de George Scripcaru, Primarul Municipiului Brasov si de membrii Clubului Rotary Brasov.
Desi timp de mai multe luni, acest eveniment a fost dat uitarii, odata cu venirea toamnei, adevaratii ecologisti isi reunesc fortele pentru a trage un semnal de alarma.
Sub sloganul „Noi nu blocam traficul, noi facem parte din trafic!” coloana de biciclisti va face un tur al orasului, urmand traseul Primarie – Parcul Titulescu – giratoriu Livada Postei – Muresenilor – George Baritiu – Poarta Schei – Nicolae Balcescu – Centrul Civic – Calea Bucuresti – giratoriu Poienelor si retur.
In fiecare ultima zi de vineri a lunii, brasovenii sunt asteptati sa se alature comunitatii biciclistilor din lume, care asemeni lor, se intalnesc pentru plimbari in masa cu bicicletele prin oras, in scop ecologic.
Cea mai mare Masa Critica a avut loc in 2007 la Budapesta si a adunat peste 50.000 de participanti. Luna aceasta evenimentul completeaza saptamana europeana a mobilitatii (16-22 septembrie), o campanie anuala a Uniunii Europene, menita sa incurajeze transportul ecologic.
Primul astfel de eveniment a avut loc in San Francisco, vineri, 25 septembrie, 1992, la ora 18 si a avut 48 de participanti. Asa ca, la intalnirea din aceasta vineri se implinesc 17 ani de la eveniment, un motiv in plus pentru a fi prezenti.
Miscarea a inceput sa se numeasca „Critical Mass” incepand cu al doilea eveniment de vineri, 30 octombrie 1992 (care a avut 85 de participanti). Numele sau a fost adoptat ca nume general pentru toate evenimentele de acest tip care au inceput sa apara in aceeasi perioada si in alte orase. Se estimeaza ca evenimente de tipul Masa Critica au loc in peste 325 de orase din lume.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.