Biciclete gratis in parcul Kiseleff

Biciclete gratis in parcul Kiseleff

0 162

Primaria Sectorului 1 si Asociatia Green Revolution au pus la dispozitia cetatenilor, incepand de marti, un numar de 150 de biciclete care pot fi inchiriate doar cu buletinul, in parcurile Kiseleff si Bazilescu.
Potrivit unui comunicat de miercuri al Primariei Sectorului 1, in parcurile Kiseleff si Bazilescu, functioneaza primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania, programul „La Pedale” punand la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete care pot fi inchiriate pe baza buletinului de identitate.
Centrele de inchiriere „La Pedale” sunt deschise publicului, de luni pana vineri, de la 10.00 la 18.00, si in week-end, de la 09.00 la 19.00, bicicletele fiind disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti, mai precizeaza sursa citata.
Autoritatile locale ale Sectorului 1 adauga ca inchirierea unei biciclete se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta, care va fi semnat la centrele de inchiriere din parcuri, o bicicleta putand a fi luata pentru maximum doua ore in perimetrul parcurilor.
„Unii interzic mersul pe bicicleta in parcuri, noi il incurajam. Bunici, parinti, copii, adolescenti se pot bucura, de o plimbare gratuita cu bicicleta in parcuri. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare, la un stil de viata sanatos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 – copii si adulti, deopotriva – in parcurile noastre, unde, pe langa un ambient placut, pot sa faca miscare cu bicicletele puse la dispozitia lor gratuit de catre Primaria Sectorului 1. Este o proba de civilizatie pe care eu sper sa o trecem cu bine, este o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, sustine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat in comunicat.
Potrivit sursei citate, sunt create astfel, un numar de 18 locuri de munca noi pentru studenti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.