Bibliotecarii pedalează în prima ediţie a turului CicloBiblio

Bibliotecarii pedalează în prima ediţie a turului CicloBiblio

0 483

Bicicliştii bibliotecari vor parcurge patru judeţe, pe un traseu total de 350 de kilometri în patru judeţe, pentru bibliotecile din România. Mesajul lor este clar, biblioteca este importantă şi investiţia în cultură ar trebui să fie o prioritate

Bicicliştii bibliotecari vor parcurge patru judeţe, pe un traseu total de 350 de kilometri în patru judeţe, pentru bibliotecile din România. Mesajul lor este clar, biblioteca este importantă şi investiţia în cultură ar trebui să fie o prioritate.
Startul turului ciclist s-a dat la Braşov. La eveniment pedalează o parte din traseu angajaţi ai Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov, alături de bibliotecari din Satu Mare, Covasna, Brăila, din București și din Republica Moldova.
Iniţiativa turului bibliotecarilor pe biciclete a pornit cu ani în urmă, în Finlanda;a ajuns şi în Danemarca, unde au participat şi români.
În prima ediție a Academiei de vară a bibliotecarilor cicliști #CicloBiblio2017, vor pedala până în 1 septembrie. Obiectivele campaniei sunt de a promova bibliotecile din România, serviciile pe care le oferă și de a coaliza membrii comunității în jurul instituției cu scopul de a transmite decidenților mesajul că biblioteca este importantă.
Până şi o ţară precum Ghana a înţeles lucrul acesta, spune Daniel Nazare, director Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov.
CicloBiblio este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).
Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov este partenerul principal al acestei campanii şi evenimente asemănătoare a mai avut la Nocturna Bibliotecilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.