Biblioteca Vie – o poveste pentru fiecare brasovean

Biblioteca Vie – o poveste pentru fiecare brasovean

0 79

Biblioteca Vie revine la Brasov, perioada 20-22 mai 2011, intre orele 10-17, la Centrul Cultural „Reduta”.
Evenimentul este un concept international, ce isi propune sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.
Esenta este: „Intalneste-ti prejudecata!”.
Cartile din Biblioteca Vie sunt persoane reale, apartinand unor categorii extrem de diverse si variate despre care exista anumite prejudecati sau stereotipuri.
Persoanele participante in calitate de Cartii Vii sunt voluntari care au acceptat sa vina si sa vorbeasca celor interesati despre experientele si modul lor de viata.
Cartea numita „Muzician” este chiar un artist, Cartea numita „Persoana cu dizabilitati” este chiar o persoana care sufera de o anumita afectiune, ceea ce o face sa aiba experiente diferite de viata.
Cititorii au posibilitatea sa discute cu detinuti, persoane cu dizabilitati artisti, sportivi, jurnalisti, ecologisti, rromi, terapeuti si lista poate continua.
In 2010, peste 600 de brasoveni au participat ca Cititori ale celor 57 de Carti, in majoritatea lor tineri care au acceptat provocarea de a se intalni fata in fata cu Cartile Vii si de a vedea intr-adevar daca acestea sunt asa cum isi inchipuiau.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.