Berea modificata genetic dauneaza sanatatii

Berea modificata genetic dauneaza sanatatii

0 87

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APCR) a anuntat ca exista pe piata bere cu aditivi, sortiment ce are in compozitie acid malic, caramel amoniacal si diverse arome, iar acest produs poate provoca tulburari de metabolism.
„Acest sortiment induce in eroare consumatorii, deoarece in constiinta consumatorilor berea este un produs 100 la suta natural, iar astfel de sortimente ar trebui sa fie denumite bauturi slab alcoolizate tip bere“, a explicat presedintele APCR, Costel Stanciu.
Caramelul amoniacal este un colorant maro artificial, iar acidul malic se obtine din organisme modificate genetic. Potrivit APCR, produsul bun se recunoaste dupa modul de ambalare. Traditional, cel mai bun capac este capsula coroana metalica, avand la interfata dintre pluta si bere o foita de aluminiu. In prezent, pluta este inlocuita cu plastic. Dopurile in intregime din plastic sunt inferioare capsulelor metalice. Desi s-au inventat materiale plastice cu proprietati de bariera foarte bune, APCR sfatuieste consumatorii sa prefere ambalajele din sticla, in special cele inchise la culoare. Protectia pe care ambalajul din sticla o ofera scade de la maro, verde la alb.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.