Bere politica la Oktoberfest?

Bere politica la Oktoberfest?

0 176

Bere-n ochii sefului de la Judet? Da! Asa s-ar parea. Asa au vazut concetatenii nostri, asa s-a zis pe toate canalelel media si asa afirma chiar „beneficiarul” ei, nimeni altul decat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu.
Este drept, berea nu i-a ajuns direct in gura, ci i-a fost servita de o dama furioasa pe el din anumite motive cunoscute de cei doi si banuite de multi altii.
Astfel, o femeie i-a aruncat lui Aristotel Cancescu un pahar cu bere in fata, strigandu-i:”Asta e pentru tot ce mi-ai fãcut”.
Nu nu este vorba de acumulare de obida fata de viata traita sub conducerea fostului sau coleg de partid (PD), ci de o suparare de afaceri pe panotaje de reclama. Ca tot vine vremea alegerilor si Cancescu si-a varat coada si a dat niste cifre si niste nume de firme pedeliste ce-au castigat bine de tot din aceasta afacere cu Primaria.
Potrivit unor surse, inclusiv din mass-media brasoveana, oficialul judetean se afla la Festivalul Oktoberfest impreuna cu reprezentantii orasului Nuernberg in momentul in care a avut loc incidentul. Cu ocazia „botezului”, oaspetii germani au fost si ei stropiti de berea aruncata.
Aristotel Cancescu a declarat ca femeia este o apropiata a primarului brasovean, George Scripcaru, iar firma acesteia detine monopolul pe piata panourilor publicitare din Brasov. Si se stie ce balamuc este cu aceste panouri, mai ales in campaniile electorale. Sa ne amintim, in acest sens, cum se „portocalizase” Brasovul anul trecut, mai ales la locale, cand exclusiv chipurile pedeliste au inundat aceste panouri prin toate marile intersectii cu sau fara giratoriu.
Acum e adevarat ca aria acestor panotaje s-a extins si pe axa centrala a Bulevardului Calea Bucuresti, pe o distanta ce depaseste 1.500 de metri panourile sunt la fel de dense ca si populatia care locuieste in zona si mai dese decat oriunde in alta parte in Brasov.
Ramane pana la urma doar un gest politic care nu se dezminte de clasa noastra politica si de reprosurile cu iz penal dintre cei doi lideri.
Caci ca sa faci un asemenea gest in cadrul unui festival, fiind chiar si al berii, si mai ales in fata unor oaspeti sositi dintr-o tara civilizata si doritori de a colabora cu noi, trebuie sa ai un spate asigurat si ceva cultura politica damboviteana. Mai nou, nici prin carciumile de cartier nu mai sunt permise asemenea gesturi, insa, se pare, pedelistii se afunda tot mai mult in ordinare “crasme portuare”.
Si-apoi pana la urma nu e decat un scandal intre doi de aceeasi teapa, care au avut norocul sa ne prosteasca vreo 20 ani. Caci „D-na” respectiva s-a revoltat intr-o asemenea masura, deoarece si d-nului Cancescu i-au trebuit 2 mandate de senator si 3 mandate de sef de judet ca sa repare niste bastioane care au costat exagerat de mult, indiferent de ce fel de bani e vorba si care “se banuie” cu niscaiva dovezi, ca-i sustin posturile de televiziune.
Am fi intrezarit o unda de speranta pentru aceste alegeri, si pentru obrazul unor astfel de politicieni, daca d-na era una fara afaceri de sute de mii de euro pe an, cu Bugetul local, ci exclusiv in domeniul privat. Atunci da! As fi zis ca in sfarsit putem intrezari trezirea constiintei civice. Altfel nu e decat o razbunare pe limba lor, fara nici un fel de scuza si fara nici un efect.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.