BERD va imprumuta BCR

BERD va imprumuta BCR

0 179

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut de 100 de milioane de euro Bancii Comerciale Romane (BCR) pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii.
Fondurile sunt destinate creditarii firmelor pe termen mediu si lung, pentru acoperirea necesarului de lichiditati in activitatile de productie, investitii, comert, servicii, dar si a capitalului de lucru, se arata intr-un comunicat al BERD.
Posibilitatile de finantare ale IMM-urilor sunt limitate in acest moment, insa implementarea liniilor de credit acordate de institutia fianciara europeana in acest scop va imbunatati accesul micilor intreprinzatori la credite.
BCR avea la sfarsitul anului 2008 un portofoliu de imprumuturi acordate IMM-urilor de 2,6 miliarde de euro, respectiv o cota de piata de 20% pe acest segment. Numarul clientilor bancii care au beneficiat de acest tip de imprumuturi, persoane fizice si companii, se ridica la 4,5 milioane la finele lunii decembrie.
BERD a acordat in decembrie 2008 o finantare de 100 milioane euro Bancii Transilvania, avand ca destinatie sustinerea IMM-urilor.
Totodata, BERD a anuntat, la 11 februarie, ca analizeaza acordarea unui credit nesecurizat de 300 milioane de euro companiei petroliere Petrom pentru finantarea investitiilor de mediu, a anuntat institutia financiara internationala.
Investitia BERD reprezinta un credit nesecurizat in valoare de 300 milioane euro, acordat companiei Petrom, constand dintr-un credit de maxim 150 milioane euro si unul in valoare de pana la 150 milioane euro care urmeaza sa fie sindicalizat cu banci comerciale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.