BERD decide – Scripcaru execută! S-a semnat contractul de achiziţie a 105...

BERD decide – Scripcaru execută! S-a semnat contractul de achiziţie a 105 autobuze noi pentru Braşov!

0 194

Primele 30 de vehicule vor ajunge sub Tâmpa până la sfârşitul anului şi sunt dotate cu motoarele EURO 6 clasa C, soluţia cel mai puţin poluantă dintre motoarele diesel. Autobuzele vor avea podea joasă şi toate facilităţile pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilităţi

Primele 30 de vehicule vor ajunge sub Tâmpa până la sfârşitul anului şi sunt dotate cu motoarele EURO 6 clasa C, soluţia cel mai puţin poluantă dintre motoarele diesel. Autobuzele vor avea podea joasă şi toate facilităţile pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilităţi.

Contractul a fost semnat vineri în sala de consiliu a Primăriei în prezenţa ambasadorului Turciei în România, Excelenţa Sa Koray Ertaş, reprezentantului BERD şi a oamenilor de afaceri turci.
Contractul de achiziţie a fost semnat la o jumătate de an de la iscălirea contractului de finanţare, un interval considerat foarte scurt pentru amploarea contractului, consideră deopotrivă primarul Braşovului, George Scripcaru, şi Venera Vlad-director asociat Infrastructură în cadrul BERD.

Mijloacele de transport în comun vor fi produse după un concept, proiect şi design italian. Componentele principale sunt furnizate de producători din Uniunea Europeană, iar asamblarea va fi realizată în Turcia.

Autobuzele au motoarele cel mai puţin poluante şi garanţie prevăzută prin contract, a confirmat Ovidiu Bucurei, directorul general RATBV SA.

Următoarea etapă de modernizare a parcului auto va avea şi o componentă importantă de mijloace de transport care vor utiliza propulsia electrică.
Chiar în următoarea şedinţă de Consiliu Local se va propune aprobarea unei hotărâri referitoare la achiziţia de troleibuze, printr-un al proiect.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.