Berceanu vrea autostrada Bucuresti – Brasov gata in cinci ani

Berceanu vrea autostrada Bucuresti – Brasov gata in cinci ani

0 147

Se pare ca a devenit o moda, ca fiecare ministru instalat la transporturi sa-si inceapa mandatul promitand „marea cu sare” romanilor. In cazul de fata, „marea cu sarea” este autostrada, acesta fata morgana a romaniei post-decembriste. De la revolutie si pana in prezent, impinsi de la spate de infrastructura cu care majoritatea statelor din UE se bucura, politicienii au vorbit numai despre kilometri interminabili de autostrada, kilometri pe care desi nu i-au vazut inca, romanii platesc de o buna perioada la ei.
In categoria ministrilor „pusi pe treaba” de la transport, se incadreaza si Radu Berceanu. Aflat la al doilea mandat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Berceanu are deja insusite cateva notiuni de baza despre cum sa pacalesti multimea. El este obisnuit sa promita autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale, fiind deja un expert in promisiuni. O ultima promisiune a politicianului pedelist este ca noua Autostrada Bucuresti – Brasov va putea fi folosita peste cinci ani.
„De la Centura Bucuresti pana la Ploiesti vom putea ajunge la sfarsitul lui 2010. Pentru Ploiesti – Comarnic nu avem nici o varianta in acest moment. Pentru segmentul Comarnic – Brasov, concesiunea se va sfarsi prin desemnarea castigatorului, in zece zile. Sunt doua consortii, iar din acestea vom desemna unul. Au la dispozitie patru ani. Daca termina lucrarile in patru ani, vom ajunge la Brasov in urmatorii cinci ani, pe autostrada”, a afirmat Radu Berceanu. Totusi o traducere mot-a-mot ar suna astfel: cei 20 de kilometri de la Centura Bucuresti la Ploiesti sunt sanse sa-i facem, restu este inca la stadiul de tatonare, de proiect inca nu discutam. Suntem curiosi sa vedem cum in cinci ani se va realiza maretul proiect, daca in momentul de fata sunt tronsoane pentru care „nu avem nici o varianta”. O posibila varianta ar fi faptul ca inca nu s-a gasit o firma destul de interesata sa jefuiasca statul roman, mai-marii tarii asteptand ca „prietenii” de la Bechtel sa le mai dea o mana de ajutor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.