Berceanu si Nicolai, noii vicepresedinti ai Senatului

Berceanu si Nicolai, noii vicepresedinti ai Senatului

0 184

Democratul Radu Berceanu si liberala Norica Nicolai sunt noii vicepresedinti ai Senatului, dupa ce au primit votul senatorilor in sedinta de joi. Pentru asta, insa, a fost nevoie de doua tururi de scrutin. Al treilea membru al Biroului Permanent este chestorul liberal Daniel Ilusca.


Potrivit regulamentului, lista candidatilor propusi pentru functiile din Biroul permanent se supune votului Senatului si se aproba cu majoritatea voturilor senatorilor. Daca nu se realizeaza aceasta majoritate, se organizeaza un nou tur de scrutin, in care lista este aprobata cu majoritatea voturilor senatorilor prezenti. In primul tur doar 63 de senatori au votat pentru, cinci impotriva si unul s-a abtinut, neintrunindu-se cele 69 de voturi necesare. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a trecut la al doilea tur, noul vot fiind: 67 pentru, sase impotriva si cinci abtineri.


?


Norica Nicolai ocupa locul de vicepresedinte al Senatului ramas vacant dupa alegerea lui Teodor Melescanu in functia de ministru al Apararii. Democratul Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a fost ales vicepresedinte al Senatului, dupa ce Alexandru Peres (PD) a demisionat din aceasta functie.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.