Berceanu modernizeaza coclaurile

Berceanu modernizeaza coclaurile

0 92

De cate ori ajunge ministru, Radu Berceanu da cu bata in balta, de parca ar sta in fotoliu pana se linistesc apele din nou. El face ce face si vine cu idei gen emisiunea „Copiii spun lucruri traznite”. Nu ca nu ar fi si aceste propuneri utile, dar orice om cu scaun la cap face mai intai temelia casei si dupa aceea peretii si acoperisul.
Mai nou, ministrul Berceanu vrea modernizarea circulatiei pe Defileul Jiului cam in stil autostrada.
Pai da, se stie ca actualul ministru al Transporturilor este legat de zona olteneasca a patriei iubite prin ceva datorii morale, pe care le poate achita impuscand doi iepuri: „ba, v-am dat de lucru si v-am modernizat”, ar fi unul dintre iepuri, celalalt iepuroi fiind rularea unor bani scuipand eventuale comisioane. Iar broastele balacindu-se intr-un Jiu curgand tot mai limpede dupa inchiderea minelor ii vor oracai multumiri si il vor admira pe Radu Berceanu gonind vijelios prin noi tunele, peste ametitoare viaducte si alte falnice peduri.
Ministerul Transporturilor se va apuca sa faca un studiu de fezabilitate pentru gasirea unei alternative a actualului traseu construit de comunisti in cadrul unui santier national numit Bumbesti – Livezeni. Viitorul traseu nu va mai fi construit de brigazi de tineret, ci de vreo sora sau vreun frate de-ai lui Bechtel, cu toate ca domnul Berceanu afirma:
„Am discutat si despre un alt traseu prin Defileul Jiului, altul decat cel actual, care ar urma sa fie reparat. O idee foarte interesanta este aceea legata de realizarea unui traseu cu foarte multe tuneluri si viaducte, iar acest traseu sa fie realizat de companiile miniere care disponibilizeaza utilaje, oameni din subteran, si care ar putea sa lucreze aici.”
Presupunand ca se vor gasi bani pentru o asemenea investitie crunt de scumpa prin dificultatile traseului, nu poti sa nu te intrebi de ce nu se termina odata tronsonul autostrazii Bucuresti – Brasov, si aici ma refer la bucata Comarnic – Brasov, cu un grad de dificultate in realizare cam de vreo suta de ori mai mic – nu exagerez, am fost prin Defileul Jiului si am vazut ce este pe acolo fata de tronsonul amintit de pe DN1 – si de ce nu se lucreaza „mai cu suflet” la autostrada „Transilvania”.
Si uite cum Berceanu, in ton cu Guvernul, mai pacaleste cu promisiuni desarte un set de oameni necajiti, in conditiile in care s-ar putea sa mancam maine, datorita unor asemenea ganditori, cascote prajite!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.