Berceanu lovitura de …imagine!

Berceanu lovitura de …imagine!

0 98

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, i-a demis marti pe toti cei 24 de directori de companii si regii autonome din subordine din cauza salariilor prea mari pe care acestia le primeau lunar.
“Am decis sa-i eliberez din functie pe toti cei 24 de directori de companii si regii din subordinea Ministerului Transporturilor care castigau lunar salarii de 105.000 euro, iar membrii Consiliilor de Administratie din cadrul acestor companii, unele avand si 15 membrii precum Metrorex si Compania Nationala a Drumurilor, castigau lunar 240.000 euro astfel incat suma totala pentru salarii si indeminizatii la Ministerul Transporturilor ajungea la 350.000 euro pe luna”, a declarat ministrul Transporturilor.
Berceanu a oferit si cateva exemple ale salariilor castigate lunar de sefii de companii din cadrul ministerului. In topul celor mai mari salarii conduce directorul general de la Administratia Serviciilor de Trafic Aerian, Aleodor Francu, cu un salariu lunar de 370 milioane lei vechi, urmat de directorul TAROM, Gheorghe Birla, 210 milioane lei vechi pe luna, directorul Aeroportului Otopeni, Gabriel Tara – 210 milioane lei pe luna si directorul Registrului Auto Roman, Ovidiu Crapatureanu, cu 200 milioane lei pe luna. Directorul general al companiei CFR SA primea un salariu lunar de 187 milioane lei vechi, directorul de la Metrorex – 150 milioane lei vechi, directorul Aeroportului Otopeni – 210 milioane lei vechi iar directorul Registrului Auto Roman castiga 200 milioane lei vechi pe luna.
“Decizia mea este justificata deoarece nesimtirea a ajuns mult prea departe, avand in vedere ca acesti directori castiga salarii de sute de milioane pe luna, iar ministrul are un salariu de peste 40 milioane lei pe luna. Pe multi dintre acesti domni ii voi trimite in mediu privat, care poate sustine acest nivel de salarizare, insa sunt convins ca acesti domni vor avea niste Sarbatori fericite”, a spus ministrul Transporturilor.
Oficialul a precizat ca la acest nivel de salarizare s-a ajuns in urma unei Hotarari de Guvern din luna iunie a acestui an, care stabilea ca salariul unui director de companie nu poate depasi salariul unui secretar de stat, la care se adauga o suma stabilita ulterior.
Ministrul a precizat ca, desi directorii acestor companii aveau contracte de mandat, legea ii permite sa ii destituie din functie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.