Berceanu critica Bechtel pentru intarzieri la Autostrada Transilvania

Berceanu critica Bechtel pentru intarzieri la Autostrada Transilvania

0 89

Pentru ca finalizarea la termen a Autostrazii Transilvania a devenit dejaq o utopie, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cauta vinovatii pentru situatia existenta printre reprezentantii vechilor guvernari.
Cel care este aratat cu degetul este Adrian Nastase, sub conducerea caruia, Guvernul Romaniei a incheiat contractul cu firma Bechtel.
Berceanu afirma, referitor la acest contract, ca statul are numai obligatii, iar firma toate drepturile si ca, prin sistemul de plati, compania s-a tranformat intr-o „casa de schimb valutar”.
Radu Berceanu a vizitat, vineri, santierul Autostrazii Transilvania din judetul Bihor. Acolo el a spus ca cei care ar trebui intrebati despre deficientele contractului semnat cu Bechtel sunt Adrian Nastase si Mircea Geoana, liderii PSD, fiindca ei au incheiat „un contract care ar trebui predat la facultate, in care o parte, statul, are toate obligatiile, iar cealalta, toate drepturile”. Ministrul Transporturilor a spus ca acest contract nu poate fi schimbat si nici renegociat, iar el a reusit doar sa vina cu intelegeri aditionale la acesta, fiindca in varianta rezilierii lui „asta inseamna doi ani de pauza”, in care nu este voie sa se lucreze nimic pe acest traseu. „In plus, ne judecam la Londra sau la New York, unde ei castiga de pe scaun”, a spus Berceanu.
Un alt subiect atins de Berceanu a fost cel reprezentat de numeroasele acuzatii aduse in ultima vreme companiei americane si subcontractorilor turci.
Berceanu a spus ca este adevarat ca autostrada este construita de companii din Turcia, „Bechtel fiind numai cu numele si renumele”, dar statul este legat de maini in aceasta privinta. „Nu pot sa-i oblig sa lucreze cu angajati romani. Nu putem sa ii luam la intrebari despre selectia transportatorilor, care am auzit si noi cum se face, nici de preturile la materiale, nici de altele. Dincolo de un lung prilej de vorbe si ipoteze, nu am niciun mijloc concret, pentru ca asa este constructia facuta”, a mai declarat Berceanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.