Bepco si Tekron au semnat noul acord de furnizare de agent termic

Bepco si Tekron au semnat noul acord de furnizare de agent termic

0 1052

Cele 8.000 de apartamente din municipiul Brasov, private de trei luni de apa calda si caldura, ar putea beneficia de agent termic incepand de vineri. Furnizorul Bepco si distribuitorul Tetkron au semnat ieri un nou contract de furnizare de agent termic Tot ieri a fost iscalit si acordul de reesalonare a datoriei de 19 milioane de lei

Cele 8.000 de apartamente din municipiul Brasov, private de trei luni de apa calda si caldura, ar putea beneficia de agent termic incepand de vineri. Furnizorul Bepco si distribuitorul Tetkron au semnat ieri un nou contract de furnizare de agent termic Tot ieri a fost iscalit si acordul de reesalonare a datoriei de 19 milioane de lei acumulata de Tetkron fata de Bepco.
Bepco conditionase reluarea agentului termic de semnarea Contractului Actualizat de Vanzare-Cumparare Energie Termica, conform reglementarilor ANRE Acesta a fost aprobat de AGA Tetkron si de Consiliul Local, in sedinta ordinara de martea trecuta.
O a doua cerinta era semnarea Acordului de Reluare a Productiei de Energie Termica, care include si termenele de esalonare a sumelor restante de plata in valoare de 19,2 milioane de lei/ A treia conditie tinea de plata sumei de 400.000 de lei pana la data de 23 octombrie, astfel incat Bepco sa poata transfera suma respectiva catre furnizorul de gaz GDF Suez, lucru care s-a intamplat vineri. Tetkron_2
Prin urmare, nimic nu mai impiedica semnarea noului contract de vanzare cumparare a energiei termice valabil pe o perioada de zece ani, care a si fost iscalit ieri.
Brasovenii care nu au agent termic de trei luni incoace ar putea avea la sfarsitul acestei saptamani, in sfarsit, caldura si apa calda.
Conducerea Tetkron spune ca nu s-a putut urgenta semnarea contractului, deoarece a fost nevoie de multe intalniri intre partile implicate pentru a pune totul la punct.
Pana in prezent, Tetkron a platit catre Bepco 1,88 milioane lei, iar pana la sfarsitul lui octombrie va mai vira inca 6,58 milioane lei, bani aprobati de Consiliul Local, pentru acoperirea pierderilor pe retele. Conform graficului de esalonare a datoriilor, pana la 6 decembrie mai trebuie platita suma de 1,01 milioane lei. Anul viitor se va achita restul de 8,8 milioane lei, in trei transe. Cum acordul a fost semnat ieri, nu se vor mai adauga penalitati la datorii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.