Benzinarii de Brasov

Benzinarii de Brasov

0 60

Cu cat trec lunile si anii, cu atat creste numarul benzinariilor din Brasov. Repet. Din Brasov, nu din judet!
Este drept ca numarul masinilor s-a dublat, s-a triplat poate, dar asta nu inseamna ca numarul benzinariilor sa-l concureze pe cel al carciumioarelor de cartier.
Si toate acestea printre si pe langa blocuri sau case, punand in pericol existenta acestora la caz de Doamne fereste.
Dar iata si un exemplu al “densitatii” benzinariilor: pe la jumatatea bulevardului Vlahuta se gaseste o benzinarie, iar la Gara (500 – 600 m distanta) alta, acestea fiind completate de o alta aflata pe 13 Decembrie, cam la aceeasi distanta.
Comparand cu anul 2007, cand existau in Brasov 64 benzinarii, anul acesta avem (pana acum) cu 11 mai multe. Iar anul abia este la jumatate.
Insa existenta benzinariilor in plin oras si printre imobile nu prezinta doar pericolul unei explozii devastatoare, ci si pericolul de poluare prin compusii organici volatili emisi la transportul si, mai ales, activitatii de descarcare a benzinei sau motorinei.
In scopul prevenirii poluarii atmosferei cu asemenea emanatii, Agentia pentru Protectia Mediului, impreuna cu Garda de Mediu Brasov, intreprind controale la statiile acestea pentru verificarea detinerii certificatelor de inspectie tehnica, certificate care sa ateste existenta unitatilor de recuperare vapori, precum si buletinele de analiza transmise de operatori cu valorile emisiilor.
In caz de neregul se sisteaza functionarea benzinariilor in culpa
Dar cel mai bun si eficient control ar fi ca autoritatile locale sa renunte la semnarea autorizatiilor de construire, pe viitor, a unor asemenea benzinarii si plasarea lor in afara orasului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.