Benzi speciale pentru transportul public!?

Benzi speciale pentru transportul public!?

0 61


Primăria Brașov a semnat luni, 23 decembrie, prin Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajare benzi dedicate transportului public şi trotuare adiacente” .
Valoarea totală a proiectului este de 16.635.940,40 lei (inclusiv TVA), din care Contribuţia Municipiului Braşov este de 2% din valoarea proiectului respectiv 332.718,85 lei, reprezentând partea locală de cofinanţare a proiectului.

În Brașov vor fi amenajate benzi dedicate transportului în comun cu o lungime totală de 16,26 km.

De asemenea, vor fi reabilitare trotuarelor adiacente traseului benzilor reabilitate pe o suprafață de 4.700 metri pătrați, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluiri şi spun autorităţile vor fi montate 849 de semne de circulație cu scop de avertizare și informare a participanților la trafic asupra traseului benzilor dedicate, în vederea menținerii acestor benzi libere, fiind utilizate exclusiv de mijloacele de transport în comun.


Amenajarea benzilor dedicate se va face pe următoarele sectoare de drum:
Traseul 1 – Str. Poienelor, Calea București, Str. Toamnei, Str. Hărmanului, B-dul Mihail Kogălniceanu, B-dul Iuliu Maniu, Str. Nicolae Iorga, Str. Lungă, Calea Făgărașului, Șoseaua Cristianului.
Traseul 2 – Șoseaua Cristianului, Calea Făgărașului, Str. Lungă, B-dul Eroilor, B-dul 15 Noiembrie, Calea București.
Traseul 3 – B-dul Victoriei pe ambele sensuri.

Pe Bulevardul Iuliu Maniu banda dedicată transportului în comun va fi comună cu pista de bicicliști existentă, pe o lungime de 180 m, dat fiind că limitele carosabilului nu oferă spațiu suficient pentru a păstra traseul pistei de biciclete separat. Trotuarele adiacente zonei amenajate cu benzi dedicate se vor moderniza prin reparații locale ale structurii trotuarului în zonele afectate de fisuri, tasări, degradări etc.
Estimăm creșterea numărului de călători care optează pentru transportul în comun în detrimentul autoturismului propriu de la 7.425 calatori/oră, la orele de vârf, în prezent, la minim 7.972 călători/oră, la orele de vârf”, a anunțat Primăria Brașov.

Autobuzele vor merge pe asfalt colorat
Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent și așternerea pe o suprafață de 23.400 metri pătrați a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi ușor de identificat de participanții la trafic. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă.

Pe suprafața benzilor dedicate, la începutul fiecărui sector (în zona intersecțiilor), se va aplica un marcaj „BUS ONLY” care va informa participanții la trafic despre existența benzii dedicate.

De asemenea, se vor monta, adițional semnelor de circulație existente, indicatoare rutiere de avertizare și informare asupra dispunerii benzii dedicate transportului în comun în cadrul carosabilului.
I. Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.