Belele cu izolatiile neautorizate la blocuri

Belele cu izolatiile neautorizate la blocuri

0 169

Cine se uita mai atent la unele fatade de blocuri poate observa, in dreptul unor apartamente, culori mai proaspete si de alta noanta a zugravelii zidului. Este vorba de rezultatul unor lucrari de izolare, asa cum s-a tot spus sa se faca pentru economisirea caldurii etc. Astfel, sute de brasoveni si-au izolat blocurile, in dreptul apartamentelor proprii, fara insa sa aiba vreo autorizatie sau aprobare din partea Primariei.
Aceste lucrari se pare ca au fost munca si cheltuieli in zadar. Asta se poate spune despre sute de brasoveni care si-au izolat parti din blocuri. Si asta pentru ca nu au avut aprobare de la Primarie si pentru ca nu au asteptat programul guvernamental de reabilitare termica, atat de mult trambitat incat pe multi romani a inceput sa ii doara urechile, caci, practic, nu s-a inceput nimic, totul fiind ramas, cu cateva extrem de mici exceptii, in faza de proiect.
Pentru cetatenii care nu au mai avut insa chef sa mai astepte ca, intr-o pauza de lupte politice, sa se mai treaca si la treaba si si-au izolat ei insisi apartamentele, partea proasta abia acuma incepe. Ei vor fi obligati sa dea jos intreaga lucrare facuta pe cont propriu.
Autoritatile locale ii ameninta pe oameni cu amenzi substantiale in cazul in care nu vor da jos izolatiile.
„Executia fara autorizatie se sanctioneaza. Daca acum cativa ani amenda se situa intre 10 si100 milioane (lei vechi, n.a.), acum porneste de la 1.000 lei si poate ajunge la 100.000 lei actuali.”, a declarat Sorin Toarcea, purtator de cuvant la Primaria Brasov.
In aceeasi situatie sunt pusi si proprietarii care si-au termoizolat blocurile cu firme care nu au contract cu Primaria, nefiind agreate de aceasta din motive lesne de banuit.
Si uite cum, printr-o inteleapta gandire primariala, la Brasov se incearca sa se care apa cu ciurul. Ferice de noi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.